Hva er det med eldreomsorgen?

Av
DEL

LeserbrevDet går mot valg igjen og politikerne skal springe ned dørene på alders- og sykehjem og fortelle hvor flink de er til å ta vare på de eldre. Jeg må bare si at de burde skammet seg. Hadde de hatt litt gangsyn så hadde de holdt seg langt borte, likt det de gjør resten av valgperiodene. Men hvert andre år så løper de ned dørene og skaper merarbeid for de få som jobber der og som springer fotene av seg på grunn av nedskjæringer og nedleggelser av plasser på aldershjem og sykehjem. De burde skammet seg politikerne med sine løgner og bedrag!

Fra år 2000 til i dag har det bare i Møre og Romsdal blitt lagt ned 96 sykehjemsplasser og aldershjemsplasser. Synes de politiske partiene i Møre og Romsdal det er rette utvikling når en tar med at det om få år, når 1950 og 1960-tallet kommer i hopetall og trenger plasser?

Personlig tror jeg ikke de generasjonene vil finne seg i dette og kommer til å merkes for de politiske partiene på valgene i lokalsamfunnene.

En hører ofte fra politikere at de eldre ønsker å bli boende hjemme så lenge som mulig. Jeg har kontakt med eldre som sier de ønsker selvsagt å bo lengst mulig hjemme, men ønsker at det står ledige plasser så snart de trenger det, noe som er forståelig for de fleste. Men det er andre ting de sier også, de sier at ensomheten tærer på, for i nabolaget bor det ikke lengre mennesker på deres alder. De blir ensomme.

Noen har søkt om sykehjemsplass, men fått avslag fra kommunen, noen har anket avslaget til fylkesmann og fått medhold i sine behov. Men da vedtaket til fylkesmann har kommet administrasjonen i kommunen, så gjør kommunen ny vurdering av behovet. Da tar de bort vesentlige deler av behovene som at personen er nesten blind, eller er blind, sitter i rullestor og klarer ikke å komme seg på toalettet selv (det de får til svar er at du kan gjøre fra deg i bleien), er nervøs for å være alene og blir aggressiv på grunn av at de føler seg ensom samtidig som hjelpebehovet etter ny vurdering ikke blir tatt hensyn til i de enkelte sine pleiebehov, samtidig tar en bort timer som skulle hjelpe den eldre, og klager en på det, får en til svar at de mangler folk.

Jeg spør igjen, er det mye å være stolt av i eldrepolitikken? Og er det noen av politikerne i Møre og Romsdal som med hånden på hjerte kan si at de har gjort noe bra for eldreomsorgen? Tenk dere godt om så er det ikke det, og det er all grunn til å være flau av å springe ned dørene på alders og sykehjem og skape ekstraarbeid til de som jobber ved institusjonene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags