Kafeen på Barmanhaugen

Barmanhaugen eldresenter benyttes av mange eldre i Kristiansund.

Barmanhaugen eldresenter benyttes av mange eldre i Kristiansund.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMens min mor levde kontaktet kommunalsjef for helse og omsorg i Kristiansund kommune. Anledningen var at jeg var bekymret for min mor som døde i 2017 – 98,5 år gammel.

Hun stortrivdes på Barmanhaugen og fikk leilighet da hun var 92 år gammel. Her fikk hun frokost og middag hver dag bortsett fra påske, jul og liknende. Jeg oppsøkte rådhuset og prøvde å overbevise kommunalsjefen om at de kunne utvide åpningstiden til å omfatte påske og jul. Jeg sa: Vi andre har familien å spise med i høytidene. De gamle på Barmanhaugen må klare seg med Fjordland-mat og spise alene i høytidene. Hva om Odd Fellow, Røde Kors eller enda bedre elever ved kokkelinja kunne tilberede maten disse dagene.

Jeg snakket med Bjørge Løvik ved Angus Gaupset, og han var positiv til å levere mat onsdag før skjærtorsdag og påskeaften. Like så i jula. Mat som Bacalao og biff stroganoff ville bare trenge oppvarming, og det kunne gjøres av hvem som helst egentlig.

Den siste påsken hun levde kjøpte jeg inn mange retter hun skulle spise i påsken, og informerte hjemmesykepleien om at de måtte varme opp maten til henne. Men vikarer hadde ikke fått informasjonen og jeg måtte kaste all maten da påsken var over. Hun hadde altså sultet seg og spist noen kjeks i stedet.

Hvis kafeen hadde hatt åpent og tatt forhåndsbestilling, kunne mange av beboerne delt mange koselige måltider. Dette betyr enormt mye for dem som bor der. Når jeg så hører at kafeen er foreslått nedlagt, blir jeg meget sint. Dere som styrer denne kommunen bør sette dere inn i problemstillingen før dere vedtar noe slikt. Dette er livet til de som bor der. Det er de som bor sammen i alle leilighetene som er familien deres nå.

Her får de mat hver dag, de får fotpleie og hårpleie, samt aktiviteter som sittedans og underholdning av forskjellig slag. I tillegg er det mange eldre i området som bruker tilbudene. Er virkelig dere politikere i Kristiansund kommune blitt så små i tankegangen at dere vil frarøve de eldre kafeen med fellesskap under måltidene, og overlate de eldre til Fjordland-mat hver for seg uten felles måltider.

Jeg støtter lørdagens debattant som skriver at kantinen i kommunehuset bør ofres lenge før at dere frarøver de eldre et slikt tilbud. Min oppfordring er at kafeen MÅ bestå og at det bør finnes en ordning som gjør det mulig for de eldre å få felles måltider også i høytidene.

Se å få pusset opp leilighetene i 6. et. De eldre betaler tross alt langt over 5000,- for de nedslitte leilighetene som bare består av ett rom med sovealkove, en liten gang og ett toalett. Gulvbelegget er vel det som ble lagt da bygget ble realisert på 60-tallet en gang. Min mors kjøkkenkrok holdt på å falle fra hverandre.

Du som er politiker: Det er valg i år. Vi krever ansvarlige politikere som engasjerer seg. Hvem vil ha min stemme i år?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags