Carl Johansen – korona- og klimakrise

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Carl Johansen (MDG) hadde et innlegg på tk.no 05.april 2020 der han minte oss på at tross dette koronaviruset, så arbeider MGD hele tiden med denne «klimakrisen», som de mener kan bli verdens undergang.

Jeg må si meg enig med Johnny Berge, det har vært så fint å slippe dette evig repeterende maset om klimaendringer.

Dere snakker om «grønne investeringer» som om disse fantasiproduktene deres skulle berge land og folk, (som det petroleumsindustrien i dag gjør) noe som kun er fantasidrømmer.

Krisa er ikke noe å juble for

De «grønne vindmøllene» er ulønnsomme, de er bare «lønnsomme» pga subsidier, betalt av strømbrukerne ved at disse såkalte «grønne sertifikater» legges på nettleien - noe som skal videreføres helt frem til 2035. Dette gir et bidrag på 30 milliarder kroner i direkte støtte til alle vindkraftverk som kommer i drift før utgangen av 2021.

Vannkraftverk betaler både grunnrenteskatt og naturressursskatt og må i tillegg selge 10% av kraften (konsesjonskraft) billig til vertskommunen.

Dette slipper vindkraftbaronene unna - de får fritt leide til å rasere norsk uberørt natur med hundrevis av mil med anleggsveier, som blir evige sår i naturen. Nå har disse vindbaronene fått regjeringen til å godkjenne at bygging av disse unødvendige vindkraftverkene er «samfunnskritiske institusjoner» (sic) og godtatt at utenlandske arbeidere kan komme til landet nå, for å montere disse vindturbinene.

Solberg-regjeringen «la bort» vindturbinplanene, etter sterke protester, men i ly av koronakrisen, så fortsetter dette arbeidet ufortrødent!

Man får bare håpe at Norge nå må bruke så mye penger på krisepakker i denne koronatiden, at lysten til å satse penger på disse grønne fantasiproduktene vil forsvinne helt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken