Opposisjonen må vise muskler i Stortinget tirsdag

Jeg skal følge debatten fra salen i Stortinget. Og jeg må si at jeg er veldig spent, skriver Ingrid Rangønes.

Jeg skal følge debatten fra salen i Stortinget. Og jeg må si at jeg er veldig spent, skriver Ingrid Rangønes.

Av
DEL

LeserbrevTirsdag er en skjebnedag for sykehuset i Kristiansund. Og det er viktigere enn noen gang at opposisjonen står samlet.

Selvsagt kan vi være skuffet over at regjeringspartiene ikke støtter forslaget om å stoppe nedleggelsene. Men sant å si, så hadde jeg aldri forventet noe annet. Med unntak av KrF, så støttet de det ikke i mai 2018 heller. Og nå som KrF er i regjering, så støtter de selvfølgelig sine kolleger i Venstre, Høyre og Frp. Eller som de selv uttrykte det i forrige uke: «Slik er spillet». Trist at deltakelse i regjering gjør at de endrer standpunkt i en så viktig sak. Men slik er det, dessverre.

Desto viktigere blir det da at opposisjonen står samlet, og viser muskler på tirsdag. Dette er ikke dagen for diskusjon om setninger og formuleringer. Her er det kun én ordlyd som gjelder: Nemlig å få stanset nedleggingen av fødetilbudet i byen. Samt stanse nedleggingen av døgntilbudet ved DPS og rehabiliteringen. Her er det ikke rom for vedtak, som kan tolkes i ettertid. Nå må opposisjonen være krystallklare: Føden og de andre tilbudene skal bestå!

Det vil være det sterkeste signalet av alle, inn mot styremøtet på onsdag. For selv om styret antakelig vil gå for å utsette en nedleggelse av føden, så gir ikke det de fødende på Nordmøre nødvendig trygghet. En utsettelse er kun en utsettelse. Og kan når som helst bli tema for diskusjon.

Forskjell på utsettelse og gladnyhet

Og jeg forundres virkelig over dem, som omtaler en utsettelse som en gladnyhet. I denne saken finnes det bare én gladnyhet. Og det er at fødeavdelingen skal bestå. Alt annet vil gi rom for uro og diskusjoner. Sann mine ord.

Og en ting må vi ha klart for oss. Ryker fødetilbudet i Kristiansund, så er det starten på slutten for sykehuset. Da flyttes det bit for bit, og raderes bort. Så derfor er det som skal skje i Stortinget på tirsdag avgjørende. Det vil fortelle oss hva vi har i vente framover.

Den som sitter stille nå, begår en unnlatelsessynd

Det er også grunn til å minne om, at realiseringen av et SNR, langt fra er avklart. Vi må merke oss spørsmålene som stilles, av stadig flere. Nå sist fra ordføreren i Ålesund, som vil se pengene og økonomien i prosjektet. Så den som sitter stille nå, og ser på raseringen av sykehuset i Kristiansund, begår etter min mening en stor unnlatelsessynd. For det er nå styrken og evnen til å stå opp for sykehuset vårt, skal måles. Det er nå stortingsrepresentantene kan si et rungende nei til nedleggelse av helsetilbudene!

Jeg skal følge debatten fra salen i Stortinget. Og jeg må si at jeg er veldig spent.

Dersom regjeringspartiene stemmer som de har sagt, så er nok løpet kjørt. Men jeg nekter å miste motet, før stemmene er talt opp.

Og jeg skal selvfølgelig delta i Bunadsgeriljaens aksjon i Oslo.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags