... og bunadsgeriljaen vokser og vokser ...

Av
DEL

Meninger«Først skal vi finne ut hvor mange sykehus vi skal ha i Norge, så skal vi bestemme hvor de skal ligge» sier statsministeren.

Dette vil vel neppe berolige folket. Jeg tror det meste er bestemt, så med blikket vendt mot salige Kjell Aukrusts Flåklypa-verden kan man spørre når og ut av hvilket kvisthull de vil pirke disse bestemmelsene sine?

Noen dager senere, nytt sitat fra statsministerens lynvisitt i Sandnessjøen: «Det er viktig at man oppfører seg ordentlig i diskusjonene og ikke mistenker andre for å ha dårlige motiver. VI skal diskutere hva som er de beste løsningene»

Hva skal diskuteres og eksakt hvem er VI? Er det slik at flertallsordet VI betyr at det er flere som skal inn i diskusjonene om framtidas helsetilbud? Vi brukere f. eks? Lite trolig! I ei sentraliseringskåt regjering, og med et helsedepartement krydret med sine helseforetak, ligger svaret; der er VI

Burde det ikke snart bli slik at forannevnte instanser begynner å lytte til folk når de prøver å snakke om sine helsebehov?   

Det står vel enn så lenge ubestridt at det er staten som er underlagt folket i vårt demokrati. Da blir det mer enn underlig at staten i så liten grad til lytter til folket – eller skal jeg driste meg til å si – til sjefen!

Stat og helsebyråkrater må snarest slutte å late som om folkeflertallet ønsker store helsemonumentbygg – også kalt fellessykehus.

Ute i distriktene er folk opptatt av nærhet og trygghet til helse. Skulle stat og regjering være i noe som helst tvil om dette, bør de på ærlig og redelig vis gå ut å spørre folk.

Med ønske om en god dag til alle fra en «sosialistjævel».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags