IF Ørnulfs besøk hos Ansgar Løvold i 1947

Fra IF Ørnulfs medlemsblad mars 1947.

Fra IF Ørnulfs medlemsblad mars 1947. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFra IF Ørnulfs årbok 1947:

”HOS LØVOLD I KRISTIANSUND N DEN 18. OG 19. JANUAR

Fra vår forening reiste to mann, Kr. Myrvold og Egil Solsvik. Vi hadde et behagelig reisefølge i Reidar Merli og Ivar Stokke, så tiden gikk så fort som den kunne få gjort. Litt strevsomt ble det, for vi måtte bytte lokomotiv tre ganger før vi nådde fram til Åndalsnes hvor reisen fortsatte med båt til Jørgen Langes by, Molde. Der ble båten byttet med bil i to timer, og så gikk vi om bord i en båt igjen over til ”Vaindammane” og det tok to timer det også.

Etter fem og en halv times forsinkelse bar det rett opp til Festiviteten en halv time før kampenes begynnelse.

La det være sagt med en gang at ”Brått” var noen glimrende verter. Ørnulfs gamle mesterbryter, Ansgar Løvold, som driver byens største slakterforretning, sparte ikke på ”flæskekotlæten” da vi som kom fra Oslo ble innbudt til alle tiders middag på søndag.

Vi takker ennå en gang familien Løvold for deres enestående gjestfrihet, og til deg, Ansgar, vil jeg på Ørnulfs vegne få takke deg for den levende interesse du har for Ørnulf.

Her skal medlemmene få høre hva en ekte Ø-gutt gjorde da jeg bød fram mine lodder. ”Du har ikke lyst til å kjøpe noen lodder av meg, Ansgar? Vi lodder ut en flott motorsykkel for å bedre Ørnulfs økonomi.” Ansgar drar opp lommeboka, ganske ”kjukk” forresten. ”Her har du en femtilapp, begge bokan´ æ min, æ vinn.” – Ja, det var lett å selge lodder der i går´n.

Videre vil vi få takke Harry Rostad og brødrene Gaupseth og ellers alle de andre vi kom i kontakt med.

Jeg må vel nesten få si at jeg i min bryteperiode har diskutert og pratet meget om bryting (i hvert fll påstår kona det), men aldri har jeg opplevd noe av det som ble prestert i Kr.sund N. Den første hvilepausen jeg fikk var fra kl 3 lørdags natt til kl. 9 søndags morgen, altså 6 timer (jeg sov da). Men da var det slutt. En 8-10 mann sto da på værelset for å diskutere bryting. Dette holdt på til vi gikk til Løvold for å spise middag. Der fortsatte vi under hele middagen, og det endte med at Løvold måtte ned i ”paterre” for å vise sine spesialgrep, og Kristian Tjukken var ”offeret” som undervisningsdokke. Ja, takk skal du ha, Ansgar, grepsdemonstrasjonen i 4 timer var kjempefin og lærerik for oss som var der.

Så var det å gå rett på stevnets finalekamper og så fortsatte brytepratet med grep som var tillatt og ikke tillatt. Ja nå var jeg ”trøtt”, mildt sagt, og forresten skulle jeg nå selv opp i finalekampen min, så jeg ville som rimelig var, konsentrere meg litt foran kampen, men det var som sagt håpløst tenkt av meg.

Jeg gikk som sagt ut på matta som en summende bie, og flaks hadde jeg som vanlig med å vinne kampen på fall over den gode Edmund Holst fra Molde.

Sjelden har vi Ørnulf-gutter vært i en by hvor det har vært så kolossal bryteinteresse og hvor Ørnulf-gutter har vært så ”popp”. Dette er ikke sagt som noe skryt, men til opplysning kan jeg fortelle dere at Molde og Kr.sund N´s bryteklubber er en spire av vår kjære idrettsforening, Ørnulf, gjennom vårt gamle medlem Ansgar Løvold, som har startet disse bryteklubber. Så derfor er det at Ørnulf-gutta er så ”popp” som de er.

Vi oppnådde en 2. plass og en 1. plass ved dette stevnet.

- Egil" (Solsvik)

Knut Blomstrøm

Yngstemann på 14 trener i Norges eldste bokseklubb IF Ørnulf (stiftet 1893) på Sandaker i Oslo. Jeg har gravd litt i arkivet for moro skyld.

Oslo

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags