Høyre sikrer fosterforeldre pensjon

Sverre Harberg (H), Stortingrepresentant

Sverre Harberg (H), Stortingrepresentant Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Høyre vedtok nylig at fosterforeldre skal ha de samme pensjonsrettighetene som de fleste vanlige arbeidstagere har.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Barn som trenger hjelp er avhengige av et godt og trygt barnevern, og gode fosterforeldre. Vår oppgave som politikere, er å sørge for at denne uvurderlige hjelpen når fram til dem som trenger den.

Det å bli fosterforelder for et barn som trenger et trygt og godt hjem, er for de aller fleste svært givende. Men for mange er det også svært krevende, både økonomisk og tidsmessig. Mange er nødt til å jobbe mindre i sin vanlige jobb for å kunne gi barnet den oppfølgingen som trengs etter å ha opplevd omsorgssvikt.

I dag får over 9000 barn og unge hjelp i regi av barnevernet og nesten 80 prosent av disse bor i fosterhjem. Men det er fortsatt et stort behov for flere fosterforeldre, og vi må legge til rette økonomisk for at flere skal kunne ta på seg dette ansvaret og med det anerkjenne den viktige jobben fosterforeldre gjør.

Disse ressurssterke voksne menneskene som setter yrkeslivet sitt på pause fordi de har valgt å åpne sitt hjem for de mest sårbare, har fram til nå ikke hatt gode nok pensjonsrettigheter. Dette mener vi i Høyre er helt urimelig, og vi vil nå sørge for at dette blir rettet opp i.

Hjelp også etter fylte 18

Etter at man har fylt 18 år kan man ikke lenger få hjelp av barnevernet. Vi i Høyre mener det er viktig at barn som har fått hjelp av barnevernet også får hjelp selv om de fyller 18.

Gode foreldre er til stor hjelp også for voksne barn, og vi vet at mange tidligere barnevernsbarn sliter. Har du behov for økonomisk hjelp til for eksempel egen bolig, ja da skal du også få det. Det skal også være mulig å bo videre i fosterhjem dersom det er den beste løsningen. Det skal kunne skje ved at fosterforeldrene fortsatt får økonomisk støtte.

Glem ikke at både gifte, samboere, enslige og likekjønnede par kan bli fosterforeldre og at det alltid er barn som trenger den omsorgen du kan tilby dem, enten det er ved å melde deg som fosterforelder, eller ved å tilby deg å gi mer kortvarig hjelp med et såkalt beredskapshjem. Det er å tilby hjelp på kort varsel til barn og unge som er i en akutt situasjon inntil en annen og mer varig løsning er funnet.

En god barndom varer livet ut, og vi jobber videre for at den skal gjøre det for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken