Averøy utvikles best gjennom politisk samarbeid!

Signhild Marie Kongshaug, leder i Averøy Arbeiderparti

Signhild Marie Kongshaug, leder i Averøy Arbeiderparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevFire år går fort, og i september er det tid for kommunevalg igjen. Vi i Averøy Arbeiderparti har hatt en liten vårkampanje i mai. Der ble det delt ut en brosjyre, der ordføreren blant annet takket for det gode samarbeidet med både våre samarbeidspartier og med resten av kommunestyret.

Hun listet også opp seks punkter som vi sammen har fått gjennomført i løpet av perioden. Tiltak som har gjort Averøy til en bedre kommune å bo i.

Lørdag 3. juni kunne vi lese i TK at Frps representant Håkon Dretvik syntes dette var dårlig gjort. Håkon Dretvik synes det er dårlig gjort, siden det var Frp som fremmet noen av forslagene. Ja, det er riktig at Frp fremmet noen av disse forslagene, men det er fortsatt ting vi har fått til i denne perioden, sammen. Frp var i en flertallskonstellasjon i forrige periode. Slik sett kunne de ha fått gjennom alle disse tiltakene da også. Hvorfor det ikke skjedde, det vet jeg ikke. Jeg skal heller ikke bruke tid på det her.

Poenget er at vi har fått det til nå. Takket være at vi har laget oss et økonomisk handlingsrom. Er ikke det bra da? Er det ikke bra for våre innbyggere? Nå har vi fått på plass demens- og kreftkoordinatoren. Vi har opprettet barnevernsvakt og styrket helsetilbudet til elevene på ungdomsskolen. Vi har økt satsingen på våre kommunale veier, og vi har gitt tilskudd til bredbåndsutbygging. Dette for å nevne noe.

Alle partiene har kommet med gode forslag gjennom disse fire årene, men når det kommer til gjennomføring er det en ting som gjelder. Du må ha økonomien i orden, og kraft til å gjennomføre det som er vedtatt. Politikk handler om både planlegging og om gjennomføring, men det er først når et tiltak er gjennomført at innbyggerne ser resultatet av jobbingen vår. Forslag på blokka er en ting, et konkret tilbud eller tiltak er noe annet. Mange av disse forslagene hadde en vei å gå i forhold til både planlegging og finansiering før de kunne realiseres. Det ligger mye arbeid bak de ferdige resultatene.

Vår ordfører kommer nok til å fortsette å snakke om alt det positive som skjer i Averøy. Dette fordi det er viktig, og fordi det er sant. Hun vil nok også fortelle om alt som skal skje framover. Vi skal jo fortsette å jobbe for at våre innbyggere skal få så gode tilbud som mulig. Nå jobbes det blant annet med å få på plass en folkehelsekoordinator. For første gang i Averøy! Kjempepositivt for kommunen vår det også.

Jeg har tro på kommuner som legger vekt på samarbeid, der alle partiene aktivt deltar i utviklingen av lokalsamfunnet.
Vi kan glede oss over alt det gode som skjer i Averøy.
Sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags