Et skråblikk og en henstilling til politikere i Aure

Av
DEL

Leserbrev
Kommende varaordfører i Aure, Ole Bendik Nilsen (SP), gikk for en folkeavstemning om vindkraftverk på Skarsøya, men han gikk også for at det skulle være en folkeavstemning gjeldende vindkraftverk i hele kommunen. Som han sa til kommunestyre, så visste han om folk som ville stemme for vindkraftverk på Skarsøya, men ikke for vindkraftverk i andre deler av kommunen. Hans ønske om todelt folkeavstemning ble torpedert av bl.a. partikollega og grunneier Svein Skar og venstres Iver Nordseth som er grunnlegger og styremedlem i LNVK (Lanssammenslutningen av Norske VindkraftKommuner).
Flertallet bestående av «tvilere» og vindkraftforkjempere ville at alt skulle satses på et kort. De hadde tydeligvis et opplegg på gang for å få folk i Aure til å stemme ja til vindkraftverk på Skarsøya. Men så tapte de med god margin da 1218 stemte nei og kun 540 stemte ja.

Nå arbeides det sammen med kommuneadministrasjonen med halmstrå som i konsekvens kan legge til rette for vindkraftverk i Aure. Til TK, like etter at valgresultatet forelå, sier ordføreren vår at «hun ønsker at kommunestyret vedtar avtalen med Njordr når saken legges fram til endelig behandling 3 oktober.» Er det rart at folk reagerer? Hastemøte i formannskapet roer ikke gemyttene, for her gikk flertallet inn for å bruke mer penger på advokat for å få en tredje vurdering av avtalen kommunen har framforhandlet med Njordr.
Ole Bendik skriver at han er mot vindkraftverk i kommunen, men han er for halmstrået samtidig som han raljerer med dem som protesterer. Det er ingen logikk i at kommunen inngår/signerer avtale med Njordr under rådende omstendigheter. Folk i Aure har sagt nei til vindkraftverk på Skarsøya og ifølge Ole Bendik så har neisiden kunne vært større om folkeavstemningen hadde omfattet hele kommunen. Halmstrået det nå arbeides med, en «korrigert» avtale med Njordr, vil om den blir vedtatt være et signal som høringsinstansen for nasjonal rammeplan vil få med seg, og er en invitasjon til å bli overkjørt.

Uansett om nasjonal rammeplan blir skrinlagt eller ikke, så kan konsekvensen bli at resten av kommunen blir mer utsatt for vindkraftutbygging enn Skarsøya, da de ikke ble hørt gjennom folkeavstemning om vindkraftutbygging i sin del av kommunen. Snakk om tveegget sverd, Iver Nordseth, du som ville ha vindkraftverk på Skarsøya for å «skjerme» resten av kommunen. Du fikk svar på tiltale fra folk i Aure, og tok nesten med deg Aure Venstre i fallet ved årets valg. Aure Senterparti med sine inhabile grunneiere i fri dressur gikk også på en smell. På landsplan opplevde SP et valgskred, mens SP i Aure mistet 3 representanter i kommunestyret.


Slik Inge Aukan (KrF) har gjort, så har også Ole Bendik angrepet neisiden på en uredelig måte. Er det de som arbeider i folkeaksjonen de angriper eller småbarnsforeldra i aksjonsgruppa? Kanskje enkeltpersoner som ytrer seg en eller annen plass på nettet? De er blitt oppfordret til å konkretisere, også fra folkeaksjonen, men da ble det stilt. Dette er å være unnvikende eller rett og slett feig.
Så til våre politikere; Ikke rot det til mer nå. Det er nok å rydde opp i allerede etter Njordr og Slettemoen sin inntreden i Auresamfunnet. Vi trenger fred nå og ikke nye år med strid i Aure. Avtaleforslaget mellom kommunen og Njordr bør skrotes, og vindbaronene sendes på dør før de får gjort mer skade.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags