Folkeviljen i Aure

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som kjent viste folkeavstemningen i Aure at et stort flertall av innbyggerne er imot vindmølleanleggutbygging her. I Sveits er folkeavstemninger juridisk bindende for landets styringsorganer. Men slik er det ikke her i Norge. Her er en folkeavstemning kun et råd fra innbyggerne til for eksempel et kommunestyre. Folkeavstemningsresultatet har ingen juridisk formell kraft. Verken kommunestyret (som eier Aure kommune), konsesjonssøker

(Njordr) eller NVE behøver, formelt sett, å ta noe som helst hensyn til folkeavstemningsresultatet.

Derfor er det helt nødvendig at det nyvalgte kommunestyret i Aure gjør et kommunestyrevedtak om at kommunen ikke ønsker vindmølleanlegg velkommen hit, verken på Skardsøya eller i Aure generelt. Bare et kommunestyrevedtak om dette er noe som NVE og konsesjonssøker må ta til følge.

Skulle det skje 3. oktober at det gamle kommunestyret på sitt siste møte vedtar å skrive avtale med Njordr, da bør absolutt det nyvalgte kommunestyret etterpå, allerede samme dagen, etter konstitueringen, gjøre et kommunestyrevedtak om at Aure kommune ikke ønsker vindmølleanleggutbygging i Aure. Om så at vedtaket kommer i stand etter representanters benkeforslag.

La Aure fortsatt være en natur- og friluftslivsoase!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags