Åpent brev til kommunepolitikerne i Aure

Av

Adressert til ordføreren.

DEL

LeserbrevSå langt har jeg ikke engasjert meg spesielt vedrørende planene om bygging av vindkraftturbiner i Aure. Men, etter at en folkeavstemning har blitt avholdt, der resultatet er stor motstand mot planene, har jeg sett nærmere på politikken i Aure vedrørende vindkraftplanene.

Svært få politikere i Aure har tatt (eller vist) et klart ståsted for eller mot vindkraftplanene.

I tidligere tider ble dette kalt feighet, men jeg håper at det egentlig er at en føler seg fastlåst i den politiske hverdagen. Som ordføreren sikkert la merke til, brukte jeg nå en intetsigende politikerfrase. Imidlertid er dette en vanlig måte å kommunisere på i politikken. Fremmer en klare meninger er det jo senere vanskeligere å lage tolkninger som passer anledningen.

Altså, det jeg savner er et klart engasjement for eller imot utbyggingsplanene, og klare meninger om svaret fra folkeavstemningen om utbyggingen.

Så lenge som Aure vel er den eneste «utbyggingskommunen» i Midt-Norge som ikke makter å fortelle at kommunen er imot utbyggingsplanene – ja, så lenge må jeg og andre innbyggere i Aure gå ut ifra at de fleste kommunepolitikerne er for en vindkraftutbygging, og at dette er signalet som skal sendes til fylke, stat og utbygger. Og det er jo greit å vite for en velger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags