Nå må denne trangen til å bli husmenn under pengesluket Trondheim ta slutt!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHittil har det sett ut som om Aure har vært immun mot denne trendy trønderfeberen, men i TK 10. juli, kommer det et utbrudd av trønderfeber i innlegget til Ole Kjørsvik Ledahl: «Nordlandet i Aure – ei grend i vekst!»

Han skriver lenge om hvor bra alt går i denne delen av Aure, men så kommer det litt gjemt i teksten, at løsningen på videre velferd og fremgang her er avhengig av at Aure smutter inn Trøndelag. Slik ordlegger en ekte forfører seg.

Videre fremgang for Nordlandet grend i Aure er aldeles ikke avhengig av at aurgjeldingene blir trøndere, for se bare på Ålesund/Sunnmøre: De samarbeider på harde livet med NTNU om forskning innen marin utvikling. Tidligere samarbeidet de med Rolls Royce. Sunnmøringene har verken hatt bruk for å bli trøndere eller engelskmenn for å få denne store utviklingen til å rulle og gå.

Nå må denne trangen til å bli husmenn under pengesluket Trondheim ta slutt! Nå bør heller Aure gå i bresjen for en konferanse der tidligere deler av Nordmøre – nå i Trøndelag, blir invitert til å vende tilbake til Nordmøre for å danne den tunge sjømatproduserende regionen som det er grunnlag for å få til her.

Dette dreier seg om Hitra, Frøya, nye Heim kommune, Hemne, Snillfjord, Agdenes – kort sagt, landet vest for Hemnkjølen. Ytre Fosen hørte også med til Nordmøre på 1500-tallet, men de får nå bare være i Trøndelag.

Jeg husker ikke hvem som hadde den flotte ideen om at fisk fraktes i brønnbåter til et slakteri/røkeri for laks ved flyplassen i Kristiansund, men det er en genial idé. Gigantflyet Dubai – New York går hver dag i 13-tiden over Kristiansund. Her er det bare å gå rett opp fra Kvernberget flyplass og legge seg på samme kurs for bringe fersk laks til New York, Dubai og andre store steder med lakseelskere. Hvorfor skal man hefte seg vekk med å kjøre laksen til Værnes eller sende den via Gardermoen?

Salmars store suksess har ingen begrensning. Jeg vil oppfordre Aures dynamiske ordfører til å kalle inn denne konferansen, og at hun inviterer investorene Røkke og Mæle til konferansen. De har begge tilhørighet til Møre og Romsdal og vil forstå hva dette dreier seg om, og vil stille med mye know-how.

Chop-Chop!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags