Fire timer og vel så det ...

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det her er hva som kan skje når en ungdom blir syk midt på natta på Aure.

Det blir ringt legevakt som vurderer situasjonen slik at vedkommende bør sjekkes av lege. Vakthavende var Halsa-legen, og pasient og pårørende ble bedt om å kjøre til Sandvika hvor de ble plukket opp av Øyvakt, som kjørte videre til Halsa. Legen vurderer at sykehus er nødvendig, og Øyvakt transporterer videre til Kanestrøm fergekai hvor ambulanse fra Tingvoll møter og kjører til Molde.

Dette ble en tur for en pasient med sterke smerter fra Aure på vel fire timer. Avreise fra Aure kl. 0500 og ankomst Molde kl. 0900. Var du ikke syk før, så blir du det etter en slik tur!

Vi kan ikke ha det slik! Familien spør seg nå om de skulle ha ringt 113, og om de da kunne ha fått komme til St. Olavs hospital som er en ambulansetur på under det halve av tiden!?

I Aure er vi på fastlandet. I den senere tids debatter om regiontilhørighet er det episoder som dette som gjør at det nå er klare meninger om at vi må nordover. Vi er i en fase der det henvises til at vi skal få nytt akuttsykehus (SNR) om noen få år.

Ifølge TK skal byggeledelse vurdere de nye anbudene, men med en reduksjon på 1500 m² av opprinnelig areal. Hva dette vil innebære håper jeg vi snart får vite. Vil tilbudet i det nye sykehuset bli redusert i forhold til kapasiteten totalt i de sykehusene vi har?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken