Romsdal Regionråd (ROR) støtter fortsatt drift ved Aure rehabiliteringssenter

Aure rehabiliteringssenter

Aure rehabiliteringssenter

Av
DEL

MeningerRomsdal Regionråd (ROR) er regionrådet for 8 kommuner – Aukra, Eide, Fræna, Midsund, Molde, Nesset, Rauma og Vestnes. Denne uttalen er utarbeidet på vegne av disse 8 kommunene.

ROR har forståelse for at Helse Møre og Romsdal må iverksette endringer med bakgrunn i manglende produktivitetsutvikling og en svært krevende økonomisk situasjon. Til tross for dette mener vi at det fortsatt må sikres et spesialisert rehabiliteringstilbud i nordfylket, og at dette må kunne videreføres og videreutvikles på Aure rehabiliteringssenter. ROR mener det vil være uheldig å samle all spesialisert rehabilitering for fylket ved Ålesund. Vi tror ikke det vil lykkes å få ansatte fra Aure til å flytte til Ålesund, og da vil man oppleve tap av spesialisert kompetanse. For pasienter og pårørende fra nordfylket vil reiseavstanden øke med de belastninger det medfører, noe vi er redd for også kan påvirke effekten av behandlingen.

ROR har tidligere foreslått samhandlingsprosjekt innenfor rehabiliteringsområdet, og vi mener at deler av kompetansemiljøet ved Aure rehabiliteringssenter kan bli en ressurs i oppbyggingen av kommunenes rehabiliteringstilbud.

Helse Møre og Romsdal har i dag stor pasientlekkasje til Trøndelag, mens Aure rehabiliteringssenter derimot har mange pasienter fra Trøndelag. Dersom senteret legges ned og tilbudet sentraliseres til Ålesund, frykter vi at dette vil resultere i pasientlekkasje mot Trøndelag også for denne pasientgruppen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags