Plasseringen av et nytt nasjonalt eldreombud

Av
DEL

MeningerPlasseringen av et nytt nasjonalt eldreombud ble i dag varslet av statsråd Sylvi Listhaug. Fasiten og resultatet ble Ålesund, til tross for at fylkeskommunen hadde foreslått Kristiansund. En plassering som ville vært riktig av flere grunner enn at Kristiansund har veldig få statlige arbeidsplasser av denne typen. Det vi faktisk har, og som kunne vært et argument for Kristiansund, er at pasientombudet er plassert her. Rent faglig kunne det vært et argument for vår by her nord i fylket.

Samtidig som at FrPs sin førstekandidat til fylkestinget reiser Nordmøre rundt og lover i hytt og vær i valgkampen, så opplever vi altså helseministeren fra FrP forbigår Kristiansund når det er snakk om faktisk tildeling av arbeidsplasser og ikke bare lovnader. Dette skal vi legge merke til. Jeg er overbevist om at vi på Nordmøre skal være ytterst skeptisk til alt som kommer fra FrP hold nå i valgkampen. De er ute etter fylkesordføreren. Ved sunnmøring Frank Sve. Jeg er overbevist om at det vil bli en katastrofe på vår del av fylket. Slik også regjeringen har vært.

Og til slutt. Jeg ser på denne tildelingen som et forvarsel. Av hva vi vil møte inn i framtiden i Møre og Romsdal.

Ålesund er etter kommunesammenslåingene blitt større enn hele Nordmøre til sammen. Også større enn Romsdal.

Det å tro at et nytt stort Ålesund, som mener seg forbigått når det gjelder fylkeskommunale/statlige arbeidsplasser når man måler etter antall innbyggere, vil unne Nordmøre og Kristiansund mye. For ikke å si noe i hele tatt er å tro på julenissen. Nå kommer Ålesund til å bruke kjøttvekta. Og det vil først og fremst ramme Molde. Samtidig det vil ikke gjøre det enklere for oss nord i fylket.

Dette er en del av regiondebatten som få ser. Som ingen ledende politikere i fylket har satt navn på.

Jeg som listekandidat for Kristiansund Arbeiderparti vil love at kommer jeg inn i kommunestyret i Kristiansund så vil jeg tidlig foreslå at Kristiansund innleder samtaler med Trøndelag. Gjerne i fellesskap med Aure og Smøla hvis de velger det samme. Så får velgerne til slutt si sin mening om de ønsker at vi søker Stortinget om regionbytte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags