Kristiansunds-politikken må endres

Tatt under Nordic Light

Tatt under Nordic Light Foto:

Av
DEL

LeserbrevMye har blitt sagt om Kristiansundspolitikken i disse dager.

Hvem skal bli ordfører? Hvem skal ha ditt, og hvem skal ha datt.

Men for meg, en ungdom fra Frei. Som kanskje har litt, men ikke mye erfaring fra politikken. Og som nå stiller som kandidat, er det en ting jeg undres over.

For jeg må være helt ærlig, jeg synes ikke norske lokalpolitikere er noe særlig flinke i å selge produktet sitt. Altså politikken, og det er for meg noe jeg synes er svært vanskelig med tanke på at jeg selv stiller til valg.

For en ting er sikkert, jeg tror ikke at hvis norske politikere skulle solgt sitt produkt i en bedrift. Så hadde denne bedriften vært konkurs for veldig lenge siden. De ville ikke solgt noen produkter, og det ville gått ad undas.

Og for meg, blir det helt feil.

For når jeg stiller til valg nå, 21 år gammel, er ikke hjertesaken min eiendomsskatt her, sykehjem der, og kanskje noen veier der. Nei, heller tvert imot.

Jeg vil at Kristiansunds befolkning skal ha et forhold til det bystyret faktisk driver med. Styrer byen. Men i dag, så er det få jeg spør som faktisk vet noe om dette.

Kristiansunds politikere, enten det er Arbeiderpartiet, Senterpartiet eller Fremskrittspartiet. De lever i bobla, som også er kalt bystyresalen. De er flinke når kalenderen går over i Juli/August i valgår, men resten av perioden så er det helst Tidens Krav eller NRK som tar bladet fra munnen.

Og kjære politikere: Ungdom og eldre i alle aldre har ingenting imot å vite hva som skjer i bystyresalen. De har noe imot at de vet så svært lite.

Nå skal ikke jeg stå fram her som Jesus eller oppstandelsen.

Men jeg vil i det minste gjøre et forsøk. Jeg er ikke helt i mål med hva dette vil innebære, eller hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer podkast, eller andre serieliknende medier. Som rett og slett kan gjøre bystyret litt gøy i Kristiansund. Jeg vil at folk skal ha et forhold til hva som skjer. Hva som blir bestemt, og hvem vi faktisk har stemt fra faktisk er.

Jeg tar gjerne imot innspill om hvordan jeg kan få til dette, og hva jeg kan gjøre. Og den innspillsrunden stopper ikke på valgdagen. Jeg vil være den annerledespolitikeren som rista litt i Kristiansund.

Jeg stiller til valg som ungdomskandidat 9. September, fordi jeg ønsker at Kristiansunds-politikken skal være mer åpen.

Og fordi man ikke trenger å være politiker for å styre byen.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags