Svar til Roger Hagen om sykehjem

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Svar til Roger Hagen. Kampanjeleder for Kristiansund Høyre. Jeg vil med en gang i mitt tilsvar til Roger Hagen varsle at jeg gjør dette i to innlegg. Et hvor det politiske rundt privatisering tas. Og et hvor jeg vil si noe om hvilken debattform som er ønskelig i en valgkamp. Det politiske innholdet her vil også fungere som svar til Erik Aukan FrP.

Først. Enda en gang forsøker en representant fra Høyre å lyve om hva jeg sier om skatt. Hagen skriver: « Nå står vi foran et lokalvalg, og skatten kommunen kan benytte seg av her, er skatt på egen bolig. Denne lover altså Grødahl at Kristiansund AP skal skru opp» sitat slutt. Dette er blank løgn. Det jeg skriver og som også lyser i uthevet skrift i mitt innlegg: «sykehjemsplasser foran skattelette» og hvis Roger Hagen mener at det å ikke gi skattelette er å skru opp skattene så tar han feil. Jeg har ingen plasser sagt at skattene skal skrus opp. Hvis Hagen her mener å ha sett noe annet så får du komme med sitat som viser det. Dette er en uredelig måte å drive valgkamp på. Og jeg lurer på om dette er slik Kristiansund Høyre tenker å drive valgkampen denne gangen i Kristiansund?

Det er veldig langt fra den saklighet og redelighet som tidligere ledere i Høyre har vist i Kristiansund. Jeg håper at dette er glipp foretatt av en kampanjeleder i fri dressur.

Så til en del av innlegget hvor Hagen sannsynligvis misforstår med vilje eller ikke vet bedre. Han påstår blant annet at Kristiansund Arbeiderparti har spilt fallitt. At vi ikke har prioritert helse og omsorg tidligere. Høyre som i størstedelen av denne kommunestyreperioden som nå avsluttes har vært en del av posisjonen burde vite bedre. 

I kommunal Rapport sitt kommunebarometer 2019 måles nå Kristiansund som bedre enn både Molde og Ålesund. Veldig tydelig bedre når det gjelder pleie og omsorg. Vi har rast forbi nabobyene på dette området og vi har forbedret vår plassering klart også nasjonalt. Hva er så grunnen til dette? 

Sannsynligvis får vi betalt for de tunge investeringene som Kristiansund har gjort de senere årene. For å nevne noe av det som er gjort og gjøres i Kristiansund:

Storhaugen helsesenter er kommet og der ble det investert om lag 165 millioner. 

Nye Rokilde kommer etter at det investeres ca. 300 millioner kroner for å bedre hele og omsorgstilbudet i Kristiansund. 

I Kristiansund drives det veldig bra når det gjelder forebygging. Prosjekt som friskliv og mestring er prosjekt som vil gi langsiktig gevinst i form av bedre helse og som vil utsette behovet for pleie.

Og dette er bare eksempler. Flere gode prosjekter er i ferd med å realiseres og noen er allerede realisert i Kristiansund for å kunne gi et trygt og godt tilbud til blant annet våre eldre.

Når jeg sier at Kristiansund Arbeiderpartiet sier vi skal prioritere dette området også de neste årene så har Roger Hagen rett i en ting. Når det gjelder sykehjemsplasser så skal sykehjemsplasser prioriteres. Foran andre tiltak. Kristiansund Arbeiderparti sier: Kristiansund skal ha et antall sykehjemsplasser som gjenspeiler behovet. Her velger vi omsorg foran Høyres og FrPs skattelette. Det er ikke rom for skatteletter i Kristiansund før vi har sykehjemsplasser nok. Så får De to partiene ytterst til Høyre eventuelt prioritere skattelette. 

Nå vil jeg konsentrere meg om å forklare politikken jeg og Kristiansund Arbeiderparti står for. En politikk som står midt i de sosialdemokratiske tradisjonene som bygde landet.

Sikre likeverdige helsetilbud for alle. Sørge for at størrelsen på egen konto ikke bestemmer hvilket helsetilbud du skal ha. Og føre en politikk som er god både for de menneskene som bruker helsetjenestene. Og for dem som jobber der.

Kristiansund Arbeiderparti ser hva som er bra i Kristiansund når det gjelder helse og omsorg. Og vi ser hva som kan bli bedre. Skal man lykkes med å gjøre tjenestetilbudene til innbyggerne gode og enda bedre må man se begge deler. Sørge for å ta vare og utvikle videre det som drives god samt sette inn ressurser og prioritere det som vi ser ikke fungerer like godt.

Kristiansund Arbeiderparti ønsker gode tjenester når det gjelder helse og omsorg for alle. Uavhengig av konto.

Vi ønsker ikke bestemor på anbud. Et uttrykk Roger Hagen mener er fra 90 tallet. Og ja et uttrykk fra 90 tallet kan være en god beskrivelse av Høyres feilslåtte politikk som de har drevet med siden tidenes morgen. Privatiseringshysteriet.

Arbeiderpartiet slår ring for de gode offentlige tjenestene for alle foran skattekutt.

Roger Hagen og Høyre samt FrP og Erik Aukan predikerer at de står for valgfrihet. En valgfrihet som ofte ender med valgfrihet for de få.

Det å legge viktige offentlige oppgaver som å ta vare på våre pleietrengende ut på anbud er ikke et virkemiddel hvor det å levere best tjenester er målet. Da er målet å finne de som leverer billigst. I eldreomsorg er som oftest ikke billigst best. Billigst er billigst med alt det fører med seg.

Kristiansund Arbeiderparti vil jobbe for best mulig eldreomsorg for alle. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags