Vil Frp bidra til en avvikling av helseforetaksmodellen, Engeli Johansen?

Foto:

Av
DEL

LeserbrevJan Steinar Engeli Johansen i Frp spør i fredagens TK om Ap vil avvikle helseforetakene. Ja, jeg vil i hvert fall det, og fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Ap vil det. Vi ønsker å erstatte modellen med en annen styringsform. I tillegg har Averøy Ap som kjent startet et grasrotopprør for å få fjernet modellen, et opprør som så langt har fått god respons. Så vi står på det vi kan her hjemme.

Engeli Johansen skriver videre at også Fremskrittspartiet ønsker å avvikle helseforetaksmodellen. Og det er interessant. For Frp er i regjering. En regjering som har helseministeren, og som utgjør en flertallsregjering. Det betyr at i det øyeblikk regjeringen bestemmer seg for å avvikle helseforetaksmodellen, så blir det slik. For disse fire partiene har flertall i Stortinget. 

Og det bør ikke være så vanskelig å få til, all den tid Høyre gikk til valg på å fjerne den i 2013. Det må da bety at de ser modellens svakheter.

Derfor spør jeg enkelt og greit. Hva gjør stortingsrepresentanten fra Frp for å påvirke egen regjering i denne saken? Har Engeli Johansen i Stortinget tatt til orde for å avvikle modellen? Og hva har i så fall svarene fra statsråden vært? Er Høie åpen for å se på foretaksmodellen? 

Jeg synes det er flott at Frp ønsker å fjerne helseforetaksmodellen.

Og dere sitter i en gullposisjon for å få det til.

Den må du benytte for alt det er verdt, Engeli Joahansen. Jeg tar gjerne kampen sammen med deg. 

Men det er du som tilhører regjeringen, og har «all makt i denne sal». 

Ikke jeg.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags