Medlemsmøte i Tingvoll pensjonistforening på Tingvoll Fjordhotell onsdag 16. mars. Leder Lars Jostein Holten ønsket 54 deltakere velkommen.

Solveig Svanem og Greta Bårdsen hadde vært på fylkesårsmøtet i Ålesund 8.-9. mars. Solveig hadde en grundig og informativ orientering fra årsmøtet. Kan nevne nasjonalt eldreombud fra 01.07. 2020, aldersvennlige lokalsamfunn og frivillig innsats i «Eldre hjelper eldre». Leder i Pensjonistforbundet nasjonalt Jan Davidsen orienterte om hvor viktig det er å forberede alderdommen. Digitalisering og seniornett er også viktige satsingsområder. I Norge er det ca. 1 million pensjonister. 250.000 er medlemmer i Pensjonistforbundet. Her er det rom for verving av nye medlemmer. Pensjonistforbundet har også gitt 1 kr pr. medlem til Ukraina, altså 250.000 kr. Martin Steinsvold leda så årsmøtet andre dagen der det m.a. ble vedtatt et resolusjonsforslag innsendt av Tingvoll pensjonistforening.

Helge Hegerberg fikk så ordet og hadde et svært interessant kåseri om «Handel og kjøpmenn i Tingvoll». Vi fikk se mange gamle bilder som vekket gode minner hos de frammøtte. Kjerneord for virksomhetene var tømmer, ull og melk. Sentrale tema var Drøpping-gården, Sortdal skyss-stasjon, Ullvarefabrikken ved Rimstadelva og kongebesøk i 1931. Tingvollvågen er et gammelt sentrum. I eldre tid var det ved sjøen aktiviteten var der daglig dampskipsforbindelse til Kristiansund og Sunndalsøra var hovednerven. Interessant var det også å få vite at aktiviteten var konsentrert til der elver og bekker rant ut i fjorden. Ellers fikk vi orientering og bilder om de fleste handelsmenn i bygda og litt om konkurransen dem imellom. Bygdas store tragedie var da det store flotte Samvirkelaget nede ved sjøen brant ned i 1948.

Helge Ulset sammen med to venner, Arnfinn Kamsvåg og Ola Tronsgård, ga oss en musikal opplevelse på trekkspill.

Leder Lars Jostein Holten takket for frammøtet og ønsket vel hjem. Neste møte blir onsdag 20.april.