Den 5. september 2023 hadde Hala pensjonistforening medlemsmøte på «Mors gryter» Vågland. Møtestart var kl. 14.00

Møtet ble som vanlig åpnet av vår leder Aase som kunne ønske i alt 37 medlemmer velkommen. Dette er et veldig godt oppmøte av våre medlemmer. En spesiell hilsen til Odd Helge Innerdal fra Statens vegvesen som var kommet for å orientere oss om det store veiprosjektet Betna – Stormyra, Han er prosjektleder for utbyggingen og vil i denne omgang spesielt ta for seg det pågående anlegget for parsellen Betna – Hestnes.

Odd Helge Innerdal tok oss med gjennom veiprosjektet E 39 Betna til Hestnes som er parsell 2 i hele veiprosjektet. Først en fotoseanse gjennom anlegget med påfølgende detaljer i form av bilder/foto. Oversikt over spesielle steder hvor det er og har vært diverse utfordringer, her kan nevnes myra mot Betna, bruer og over/underganger ved flere elver, noen steder kvikkleire som kan være ekstra utfordrende.

Prosjektet skal være ferdig i september 2024, men noe forsinkelse kan komme. Dog er det mulig at fra Betna til innpå kjøring ved Klettaelva kan være mulig å få ferdigstilt tidligere. Innerdal nevnte også raset ved Hennset hvor det skjedde en tragisk dødsulykke. Dette er selvsagt en meget tung og vanskelig hendelse både entreprenør og utbygger.

Han kom til slutt inn på Parsell 1 mellom Stokke og Rendal som er ferdigstilt, og så parsell 3 Størset til Stormyra som det nå er beregnet blir utsendt anbudsinnbydelse på i løpet av oktober, med oppstart til våre 2024. Ferdigstillelse er beregnet til våren/sommeren 2026. Aase takke for en grundig gjennomgang, ønsket han velkommen tilbake senere og overrakte en blomsterhilsen.

Da var tiden kommet for servering av middag. Denne gangen har vi valgt småstek/sosakjøtt, eller kjøtt i mørket, kjært barn har som kjent mange navn. Maten smakte fortreffelig med påfølgende kaffe og bløtkake. God service og servering, så atter en gang tusen takk til folkene ved «Mors gryter»

Vi hadde ikke fått musikk til dette møte, men Harald tok oss med i «Danse min vise, gråte min sang» før det ble så åresalg ved Aase og Bjørg som flinke selgere. Dette er meget populært da deltakerne alltid er flinke til å kjøpe årer. Ikke alle vinner hver gang, men til og med de som påstår å ikke ha vinnerlykke vinner, så kjøp årer så kommer også vinnerlykken skal du se.

Halsa Pensjonistforening blir 50 år i november 2024, og dette må feires, og det ble bedt om forslag til jubileumskomité. Valgt ble dagens styre med varamedlemmer, i alt 7 medlemmer. Det ble deretter en konkurranse med Harald og Aase.

Et hyggelig møte nærmet seg slutten, og vi sang: «Gjev med handi di ven» med Harald som oppsanger.

Aase takket for et godt oppmøte, og ønsket alle vel heim.