Selv om korona-året har gitt utfordringer, er mange takknemlig for at barns og unges aktiviteter på Nordmøre har kunnet holdes i gang i høst. Selv om adventstida i år ble stillere enn vanlig, fikk Averøy-speiderne en fin avrunding på året.

Adventsamling

Den tredje adventshelga hadde speidergruppa sin siste samling før jul. Kvernes kirke og kultursted, med sitt åpne Nordmørelandskap i lav vintersol denne dagen, var rammen stemningsfull når speiderne kom strømmende til møtet.

Averøy-speiderne er ei stor og aktiv gruppe med barn fra 8 til 17 år, og er en del av den landsomfattende KFUK-KFUM-bevegelsen. Bevegelsen har som formål å utvikle barn og unges ansvarsbevissthet og selvstendighet, en mellomfolkelig forståelse, respekt for natur og kristen tro.

På Averøy har speiderne vanligvis møtene utendørs med naturkunnskap og friluftsliv som en viktig ramme. Denne tredje adventshelga fikk de komme inn i kirka.

På reise til Betlehem

Med juleevangeliet i fokus tok Sigurd prest de yngste speiderne med på reisen til Betlehem. Med kapper og hodeplagg ble de både Maria og Josef i stallen, og de hellige tre kongene som kom på besøk. De eldste fikk større utfordringer da de skulle pusle seg gjennom den samme historien. Julesang og refleksjon rundt julen som en kristen høytid avrundet samlingen i kirka, før veien gikk videre til pepperkaker og juleverksted.

Tur, friluftsliv - og kranser til jul

– Det er artig på speideren, sier vennene Mariell, Martha Rose, Hannah og Leon.

– Vi drar på turer, leker og har forskjellige aktiviteter; spikking, tenner bål og overnatter ute.

Med friluftsaktiviteter utendørs har Averøy-speidernes aktiviteter stort sett har kunne gjennomføres også denne høsten. Det har blitt både skogs- og fjellturer, kanopadling, og en speiderleir til Torbudalen i Sunndalsfjella.

Før advent var speiderne selv ute i skogen og samlet materialet til avslutningen før jul. Og vel innendørs på Kvernes ble grener, kongler og kvister med bær bundet sammen til julegrønne kranser. Fornøyde med kranser i hånda, fikk speiderne sitt velfortjente julemerke for innsatsen på vei hjem.