Gå til sidens hovedinnhold

Mawa ble matchvinner da KBK smatt forbi Vålerenga

Et sent straffemål fra Moses Mawa ga Kristiansund 2-1 hjemme mot Vålerenga. Seieren sørget for at nordmøringene endte på sjetteplass i Eliteserien.

Den plasseringen tok de på bekostning av nettopp søndagens motstander. Nok en gang ender KBK blant de bedre lagene på øverste nivå.

Christian Michelsens menn har ikke vært dårligere enn nummer sju siden opprykket i 2016. Det kan ikke sies annet enn å være imponerende stabilt.

Mawa ble matchvinner fra krittmerket i det 81. minutt. Han sendte Vålerenga-keeper Dyngeland feil vei. Scoringen kom få minutter etter at gjestene fra Oslo hadde utlignet som følge av Max Normann Williamsens selvmål.

Det var Christian Dahle Borchgrevink som laget straffen da han felte Pål Erik Ulvestad i boksen. VIF-spillerne protesterte kraftig og mente det ikke var kontakt.

Oppgjøret var målløst helt fram til Bendik Bye kom alene med Dyngeland i det 66. minutt. Innbytteren scoret sikkert på en ball fra Liridon Kalludra, som i likhet med Bye hadde entret matta kun et par minutter før 1-0-scoringen.

Vålerenga tok i fjor sin første seriemedalje på ti år, men Dag-Eilev Fagermos lag har slitt med å følge opp suksessen. Blåtrøyene endte på 7.-plass med 46 poeng og måtte se KBK ta seg forbi med to poeng.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken