14-åringen fra Aure imponerte stort under EM for klubber i taekwondo i Tallinn, tirsdag. Han representerte Aure Kampsportklubb i klassen kadett pluss 65 kg. EM for klubber er et individuelt mesterskap, men de representerer sine klubber i stedet for sitt land. Deltakerne i ordinært EM og EM for klubber er stort sett de samme. Det sier litt om prestasjonen som tenåringen fra Aure leverte tirsdag.

I semifinalen møtte aurgjeldingen David Hulii fra Ukraina som tidligere har vunnet bronse i EM og VM, men Martin imponerte stort og vant begge rundene med klar margin.

I finalen ventet den tøffe fighteren Ciro Illiano fra Italia, men Martin kjørte hardt ut fra start og vant begge rundene med klar margin, og sikret seg EM-gull.

Dette imponerer sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

– Dette er en utrolig stor prestasjon av Martin Romundset, men det er ingen tilfeldighet, for utøverne i Aure Kampsportklubb har en god treningskultur, sier Jacobsen i en pressemelding.

Søsteren Mari Romundset Nilsen har klart å komme inn på fulltidslandslaget i taekwondo og satser nå for fullt for å kvalifisere seg til OL i Paris. Hun skal konkurrere i Tallinn til helgen. Fredag er hun med i EM for klubber og søndag konkurrerer hun i Tallinn Open.

Med EM-gullet har Martin Romundset Nilsen klart å kvalifisere seg til kadett-EM som arrangeres på Malta senere i år.