– Hei, vil dere ha en bolle?

Dette hyggelige tilbudet var det mange av gjestene på Alti Futura som fikk torsdag ettermiddag fra klokken 13.45 til 14.45.

Da var nemlig Kari-Anne Thygesen og Marianne Kvalnes, tillitsvalgte i Norsk Sykepleierforbund, på plass med stand og delte ut boller og drops. Anledningen var for å markere den internasjonale sykepleierdagen, som markeres over hele verden den 12. mai.

Og for Norsk Sykepleierforbund var dagen ekstra spesiell akkurat i år. NSF ble nemlig stiftet i 1912, og fagforeningen feirer derfor 110-års jubileum i år. Og det ble markert over hele landet med fagkonferanser, stands, konserter og ulike markeringer i samtlige fylker.

– Det markeres over hele Møre og Romsdal i dag. Så jeg har allerede vært i Aure og Batnfjord, og så skal jeg videre til Averøy når vi er ferdig her, forteller Kari-Anne Thygesen da Tidens Krav er innom NSFs stand på Futura.

Årsaken til at det er 12. mai som er sykepleierdagen henger sammen med Florence Nightingale. Hun endret sykepleieryrket for alltid med sitt systematiske, helhetlige og forskingsbaserte arbeid under Krimkrigen på midten av det 17. århundre. Den 12. mai var hennes fødselsdag, og det er derfor sykepleierdagen markeres på akkurat denne dagen.

– Dette er dagen for å takke dem som har gått foran. I dag takker vi særlig den moderne sykepleiens mor, Florence Nightingale. Det sier Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, i en pressemelding om 110-årsjubileet.