Programvareselskapet Maritech Systems AS har kjøpt samtlige aksjer i IoT-selskapet Lillebakk AS.

IoT er en forkortelse for Internett of Things.

Maritech har vært majoritetseier siden 2017. Siden den gang har selskapene jobbet sammen om flere felles prosjekter innen Internett of Things, automasjon og analyse. Nå blir Lillebakk fullt integrert og samlokalisert med Maritech i Molde, opplyser selskapet i en pressemelding.

Historien om Maritech strekker seg tilbake til 1975, da selskapet Averøy Dataservice ble stiftet i Averøy kommune. Selskapet gjorde tidlig et valg om å satse på utvikling og leveranse av programvare og datafangstløsninger for den voksende sjømatindustrien.

Maritech er i dag verdensledende innen programvare for sjømatnæringen, og ble gjennom oppkjøpet av Timpex i 2019 også ledende i Norge innen systemer for transport- og logistikk.

Lillebakk ble etablert i 2013, og har vokst raskt innen automasjon og industriell IoT. Samlet har Lillebakk og Maritech over 100 ansatte, og en omsetning på over hundre millioner i 2019.

– Oppkjøpet er et ledd i vår strategi om videre vekst. Vi skal ekspandere i verdikjeden, og IoT og automasjon er nøkkelkompetanse for å sørge for kvalitetskontroll, produktivitet og å kunne ta datadrevne, operasjonelle beslutninger. Lillebakks produkter og kompetanse vil gjøre at Maritech kan tilby løsninger for smartere produksjon til sjømatkunder i Norge og internasjonalt, forteller Maritechs administrerende direktør Janne T. Morstøl i pressemeldingen.

Maritech

Maritech er en verdensledende leverandør av programvare, integrasjoner og analyseverktøy til sjømatindustrien, og en anerkjent partner for flere av de største selskapene i det globale markedet. Selskapet utvikler og leverer digitale løsninger for blant annet produksjon, sporbarhet og trading. Selskapet er majoritetseier i sjømatanalyse-selskapet Sea Data Center på Island, og kjøpte i oktober 2019 også Timpex, som er spesialister på software for transport og logistikk. Timpex ble 1. mars 2020 fullt integrert i Maritech.

Maritech eies av Broodstock Capital Partners, og har avdelinger i Molde, på Averøy, i Harstad, Tromsø, Trondheim, Åndalsnes og Oslo, på Island, i Canada, USA og Chile.