Gå til sidens hovedinnhold

Maritech åpner kontor i Chile

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi mener løsningene våre passer markedskravene i Chile veldig godt.

– Maritech har vært en ledende leverandør av programvareløsninger til norske sjømatbedrifter i mer enn 40 år. Våre løsninger er skreddersydd for å håndtere prosesser i sjømatnæringen. Chile er verdens nest største leverandør av laks, og vi tror løsningene våre passer markedskravene knyttet til virksomhetskontroll, sporbarhet og digitalisering i Chile veldig godt, opplyser Maritechs CEO, Janne T. Morstøl i en pressemelding fredag.

Maritech System holder til i både Norge, Nord-Amerika, Spania, Island - og nå også i Chile.

I den anledning har Maritech ansatt Francisco Arellano som selskapets første medarbeider i Chile. Francisco har etter sigende bred erfaring fra chilensk havbruk og IT-drift.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli medlem av Maritech-teamet som er eksperter og teknologer med lidenskap for sjømat. Jeg har stor tro på at Maritech-porteføljen av programvareløsninger vil gi verdi for den chilenske havbruksnæringen, kommenterer Francisco Arellano, Maritechs nye systemarkitekt.

Maritech utvikler «innovative programvareløsninger» designet kun for sjømatindustrien. Løsningene gjør det mulig å kontrollere og spore sjømat fra opprinnelse helt til marked.

«I tillegg er DigitalSeafood en vei til en smartere fabrikk. Maritechs strategi er å utvide funksjonaliteten til programvareløsningene for å dekke mer av sjømatverdikjeden, og å utvide geografisk. Åpningen av kontoret i Chile er et viktig skritt mot målet om å være den mest utbredte løsningen i det internasjonale markedet» heter det i presseskrivet.

Fakta

70 prosent av Norges sjømateksport - 100 milliarder kroner i 2018 - går gjennom selskapets programvaresystemer.

Noen av verdens største sjømatbedrifter bruker Maritechs programvareløsninger for å få virksomhetskontroll, sikre sporbarhet og automatisere prosesser.

Løsningen er integrert med maskinvare og andre tredjepartsløsninger.

Maritech jobber for å utvide funksjonaliteten til programvareløsningene til å dekke mer av sjømatverdikjeden og å utvide geografisk.

Maritechs hovedkontor ligger i Molde, med kontorer i Averøy, Harstad, Tromsø og Oslo, samt i Nord-Amerika, Spania og nå også Chile.

(Kilde: Maritech)

Kommentarer til denne saken