Senior-VM i taekwondo arrangeres 14.–20. november i Guadalajara i Mexico. Mandag offentliggjorte Norges Kampsportsforbund troppen, og der er Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb med.

Nilsen, som ble norgesmester i seniorklassen i desember i fjor, skal konkurrere i verdensmesterskapet tirsdag 15. november.

– Alle utøverne på VM-laget har i år vunnet medaljer i store internasjonale konkurranser; i ranking-stevner (G-stevner), i EM og junior-VM. Vi har dermed som målsetting at de skal være med å kjempe om VM-medaljer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, i en pressemelding.

Til topps i taekwondo og på skolen

Tilpasser seg

Før VM starter, skal landslaget på treningssamling. Dette skjer på treningssenteret La Loma, som ligger i San Luis Potosi i Mexico. Der skal de oppholde seg i 14 dager før avreise til Guadalajara.

Selve verdensmesterskapet foregår på cirka 1.600 meters høyde, og det er dermed viktig å tilpasse seg i forkant.

– Dette et viktig mesterskap, slik at det gjelder å være godt forberedt. Rankingpoeng fra VM vil være viktig i forbindelse med OL-kvalifiseringen, sier sportssjefen.

Etter planen skulle dette VM vært arrangert i Kina i fjor, men ble flyttet på grunn av pandemien. Nå blir det et nytt VM allerede i mai neste år, i Aserbajdsjan.

Debut ga god læring

Disse er med

Det norske VM-laget ledes av trener Juan Antonio Ramos og består av følgende utøvere:

  • Amina Hammich, kvinner -53 kilo, Grorud Taekwondo klubb
  • Karoline Gjelsvik, kvinner -62 kilo, TIF Viking Bergen
  • Mari Romundset Nilsen, kvinner -67 kilo, landslaget og Aure Kampsport Klubb
  • Sebastian Thune, herrer -74 kilo, landslaget og Grorud Taekwondo klubb
  • Richard Ordemann, herrer -80 kilo, landslaget og Tøyen Taekwondo klubb
  • Milos Pilipovic, herrer +87 kilo, landslaget og Grorud Taekwondo klubb