Gå til sidens hovedinnhold

Mari (17) får 50.000 kroner fra fylket

Taekwondoutøver Mari Romundset Nilsen (17) fra Aure er tildelt idrettsstipend.

Det er Kultur-, næring- og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune som deler ut idrettsstipend til lokale utøvere.

Det var til sammen 30 individuelle utøvere og 10 klubber som søkte om stipende innen fristen. Av disse var det 16 kvinner og 14 menn.

Onsdag ble det klart at taekwondoutøver Mari Romundset Nilsen (17) fra Aure får 50.000 kroner i stipend. Det gjør også frisbeegolfspiller Knut Valen Håland fra Fiskarstrand. Molde Rytterklubb får årets klubbstipend på 50.000 kroner.

Gode prestasjoner

– Alle tre er talentfulle og verdige mottakere av fylkeskommunens idrettstipend, og vi håper at stipendet bidrar til å gi dem mulighet til å fortsette satsingen sin og utvikle seg videre i fylket, sier Marit Nerås Krogsæter, leder i kultur-, næring- og folkehelseutvalget, i en pressemelding.

Stipendene skal gå til en kvinnelig og en mannlig utøver i alderen 16-23 år som viser gode prestasjoner regionalt, nasjonalt eller internasjonalt det siste året. De skal også vise til gode utviklingsmuligheter.

Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb har mål om OL-deltakelse i 2024 og 2028. Hun fikk muligheten til å kvalifisere seg til OL tidligere enn ventet da hun ble tatt ut til det europeiske kvalikstevnet i Bulgaria 7.-8. mai i år, men det ble som ventet for tøft å komme seg til finalen der.

Les også

Fikk vist seg fram i OL-kvalifisering

– Ikke en skremmende vei opp

Taekwondo-jenta sa til Tidens Krav at hun var fornøyd med egen innsats, og at det var artig å møte de beste i Europa.

– Du får jo se hvor nivået ligger. Jeg føler ikke at det er en skremmende vei opp. Det handler om å fortsette det løpet vi har lagt.

Tenåringen er nå snart ferdig med andreåret på idrettslinja på Atlanten videregående skole i Kristiansund. Planen er å flytte til Oslo når hun er ferdig med studiene hjemme. Hun har også håp om å bli tatt opp på landslaget etter hvert.

Les også

Mari (17) fikk jubelbeskjed: – Det er helt utrolig stort

Kultur-, næring- og folkehelseutvalget har også delt ut kunstnerstipend til to nordmøringer. Det kan du lese mer om her:

Les også

Nordmøringer får kunstnerstipend

Kommentarer til denne saken