NTB / Nettavisen: 0520 onsdag morgen fikk politiet meldinger om en mann med kniv som truet bilister med kniv på E18 ved Bygdøylokket.

Politiet sperret E18 fra hendelsen skjedde 05.20 frem til 07.53.

– Ved politiets ankomst ble det observert at vedkommende forsøkte å ta seg inn i flere biler. Politiet avfyrte ett skudd. Vedkommende er ikke alvorlig skadet. Det er ikke rapportert om andre som er skadet, skriver politiet på sin pressetjeneste kl. 06.48.

Mannen er nå under behandling på sykehus, opplyser politiet.

Manne ble truffet i et bein, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til TV 2. han forteller også et tre eller fire personer har status dom fornærmet.

Iversen forteller til Nettavisen at mannen er norsk statsborger, men ønsker ikke å si mer utover det.

Oppførte han seg truende overfor politiet?

- Det ønsker jeg ikke mene noe om. Nå foregår en videre etterforskning, sier Iversen til Nettavisen.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, forteller til Nettavisen klokka 07.10 at de ikke har flere opplysninger på nåværende tidspunkt.

– Veien vil være stengt så lenge det er behov for, sier Lie som ikke kunne gå nærmere inn på om vedkommende oppførte seg truende overfor politiet.

E18 inn mot sentrum vil være stengt i lengre tid på grunn av politiets åstedsgranskning, melder veitrafikksentralen. Anbefalt omkjøring er Ring 3.

Til NRK sier Lie at det ikke var et varselskudd.

– Det vil pågå teknisk og taktisk etterforskning på stedet en stund fremover. Det er uklart når E18 blir åpnet for normal ferdsel, skriver Politiet i Oslo på Twitter i en oppdatering 07.27.