En mann ble søndag ettermiddag tatt av snøskred i bunnen av fjellet Snortungen, som ligger i bygda Isfjorden i Rauma kommune.

Klokken 16.22 opplyste Møre og Romsdal politidistrikt at den skredtatte var gravd ut og var på vei ned fra fjellet sammen med turfølge for å møte redningsmannskaper som kom dem i møte.

– Den skredtatte går for egen maskin. Han var godt begravd av snømassene og ble reddet av sin makker. Den skredtatte er nå i sikkerhet, han er oppegående og vurderes av helse. Det er ikke gjort beslutning på om han blir tatt med til legevakt eller sykehus, skriver politiet på Twitter klokken 16.49.

Nødetatene ble varslet om hendelsen klokken 14.48 søndag. Innsatsledelse fra politiet dro mot stedet sammen med noen av søksressursene. Det ble kalt ut et stort antall letemannskaper, deriblant luftambulanse, Norske redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, samt lavinehund fra politiet.

Det ble satt i gang søk etter personen. I 16-tiden meldte politiet at vedkommende var lokalisert og delvis gravd ut av turfølge.

Det var to menn i følge på skitur, hvorav den ene ble tatt av skredet. Den andre mannen er uskadd og var den som meldte inn hendelsen til nødetatene.

Politiet har foreløpig ikke informasjon om alder og nasjonalitet på de to mennene.

Snortungen er en populær topptur, og rager 1.198 meter over havet. NVE hadde søndag utstedt gult farevarsel for snøskred i Romsdal.

– Mye løs, ubunden snø, ny nedbør og sterk vind vil gi snøtransport til hovedsakelig østlige områder. Her vil en få ferske fokksnøflak som er lette å løse ut, skriver de i farevarselet.