Gå til sidens hovedinnhold

Må utsette nytt kunstgress på Bruhagen

Artikkelen er over 2 år gammel

I sommer skulle det komme nytt kunstgress på fotballbanen ved skolene på Bruhagen i Averøy. Men nå blir arbeidet utsatt.

Det er vedtatt å erstatte det utslitte kunstgresset som har gummigranulat, med nytt og miljøvennlig dekke uten granulat. I tillegg skal løpebanene rundt banen asfalteres, som grunnlag for å legge tartandekke.

– Arbeidet er dessverre forsinket. Vi har behov for å innhente mer fakta før arbeidet sette i gang, skriver Averøy kommune i en pressemelding.

Årsaken er ifølge kommunen motstridende tilbakemeldinger fra rådgivere om arbeidet som skal gjennomføres.

– Valg av løsning for nytt dekke er mer komplisert enn forventet, med tanke på om det er mulig å legge dekke uten innfyll (gummi eller sand) og om det eventuelt går an å beholde eksisterende kunstgressdekke som underliggende demping for et dekke uten innfyll, skriver kommunen i pressemeldingen, og fortsetter:

– Motstridende tilbakemeldinger fra rådgivere og det faktum at valg av løsning vil kunne påvirke muligheten for etablering av løpebaner rundt kunstgressbanen, gjør at vi må utsette arbeidet til det er avklart om løpebaner skal realiseres.

Kommentarer til denne saken