Etter uværet mistet flere områder strømmen natt til fredag. Klokken 10.30 hadde de fleste områdene fått strømmen tilbake, med unntak av Midtberget og Skoleveien på Frei.

– Det er funnet feil på høyspentkabel som forsyner Midtberget og Skoleveien. Det er ikke mulighet for omkobling, så det vil bli koblet til aggregat, melder Mellom.

Like før midnatt fredag meldte Mellom at alle husstandene hadde fått strømmen tilbake, etter at de hadde fått koblet over fra aggregatet til strømnettet igjen.

Ble bedt om å redusere forbruket

Aggregatet ble koblet opp etter noen timer.

– Vi må be alle redusere sitt forbruk mest mulig slik at aggregatets kapasitet ikke overgås når alle kommer hjem på ettermiddagen. Fyr opp med ved, unngå bruk av steikeovn, vent med elbillading og dusjing/bading, skrev Mellom.

Trafohavari

Også adresser på Tustna og Averøy var tidvis uten strøm.

På Osskardshaugen ved Leira på Tustna ble det torsdag kveld meldt om strømstans. I natt ble det klart at det er snakk om et trafohavari, og at det vil ta tid utover fredagen å få en ny transformator på plass.

– Vi setter i gang med feilsøk og feilretting, skriver strømselskapet fredag morgen.

– Om noen har sett eller hørt noe som kan være i forbindelse med strømfeilen, ta kontakt på tlf. 71581000, skriver Mellom.

Se oppdatert info her.

På torsdag skapte været flere problemer også i trafikken. Les mer her: