Må avlyse årets oppsetning – hadde rekordsalg av billetter

Årets utgave av Lady Arbuthnott avlyses på grunn av koronapandemien.

Årets utgave av Lady Arbuthnott avlyses på grunn av koronapandemien.

Torsdag ettermiddag kom beskjeden om at musikkspillet Lady Arbuthnott – Frua på Elverøy, ikke kan settes opp i juni 2020.

DEL

Produsent Tommy Fossum og styreleder Heidi Lund Silseth informerer i en pressemelding at årets oppsetning, den 25. i rekken, må avlyses på grunn av det utvidede forbudet mot kulturarrangementer grunnet koronapandemien.

– Vi har vurdert å utsette forestillingene til et senere tidspunkt i 2020. Men både sett i lys av en sannsynlig forlengelse av strenge smittevernregler, samt kompleksiteten i en slik oppsetning, ser vi ingen mulighet for å få til en oppsetning på en annen tid av året, står det i pressemeldingen.

Rekordsalg og jubileum

Årets produksjon hadde allerede rekordsalg på forhåndssolgte billetter.

– Vi var kommet langt med planleggingen av markeringen av Ladyens 25 år på scenen, og så fram til å lansere mange spennende aktiviteter og arrangementer i denne forbindelse.

Produksjonsstyret vil nå fokusere på å planlegge og sikre at Ladyen 2021 blir en suksess, og viderefører planene for å markere Ladyens 25 år på scenen til neste år. Styret skriver i pressemeldingen at de håper og tror at deres trofaste publikum vil støtte opp om Ladyen videre og kjøpe billetter til forestillingene i 2021. Disse vil bli langt ut for salg så fort som mulig, og ny premieredato for 2021 blir onsdag 16. juni.

– Vi jobber med å kunne skape noen kulturelle opplevelser også i 2020 i samarbeid med gode krefter som vi har i Lady-ensemblet. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon så snart vi har mer klart!

Hva kan jeg gjøre med billetten?

Musikkspillet er folkefinansiert gjennom billettinntekter, samarbeidspartnere og sponsorer. Arrangørene skriver at de største bidragsyterne allerede har varslet at de vil støtte Ladyen i 2020 til tross for avlysningen.

– Noen publikummere har allerede kontaktet oss med ønske om å bytte årets billett mot billett til neste års forestilling – og noen ønsker å donere billetten til Lady-produksjonen. Begge deler skal være fullt mulig – og begge deler vil bety mye for Ladyens videre utvikling. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om håndteringen av billettene for 2020 – og for forestillingene i 2021. Sunndal kulturhus jobber for tiden med å finne gode løsninger på dette, skriver Fossum og Silseth i pressemeldingen.

Artikkeltags