Gå til sidens hovedinnhold

Lunsjgjengen fikk pris

Hedret personer i bygda som har utmerket seg.

Torsdag kveld ble det arrangert FrivilligForum i Halsahallen.

På programmet sto:

– Kommunens rolle i frivilligheten
– Tilskuddsportalen – økonomiske muligheter.
– Kan vi samarbeide mer?
– Frivillighetens år 2022.
– Foreningsregisteret og innbyggerportalen iHeim.
– Utdeling av Frivilligprisen 2021 Kulturprisen 2021.

Dessuten var det et foredrag ved Karin Fevaag Larsen, der inspirasjon og betraktninger var tema. Hun la vekt på at det å være positiv og blid var viktig i alle situasjoner, at det er mye god helse i god trivsel, og at det var om å gjøre i mange tilfelle å ta gledene på forskudd.

Karin Fevaag Larsen er en av landets mest etterspurte foredrags- og kursholdere, og at det er en sprudlende og inspirerende dame, så det ut til at alle de rundt 80 som var til stede var enige om.

To viktige priser

Til slutt var fikk publikum vite hvem som fikk de to prisene.

Det var varaordfører Marit Liabø Sandvik som sto for utdelingen. Hun sa at hun var glad for å ha fått den store æren av å dele ut disse prisene.

– Dette er to viktige priser, der vi hedrer personer i bygda som har utmerket seg på de to respektive felt. Det viser at vi setter pris på den innsatsen som noen legger ned for å gi noe til samfunnet vårt. Frivillighet og spennende kultur trekker folk til bygda vår. De to prisvinnerne i år fyller til de grader kriteriene for å få denne prisen, sa Marit Liabø Sandvik, før hun ba Andreas Ven Langø komme opp på scenen for å motta Kulturprisen 2021, fra Heim kommune.

Andreas Ven Langø får prisen for sin innsats for kulturlivet i lokalsamfunnet, både som manusforfatter, regissør, skuespiller, sanger og for koreografi i ulike sammenhenger.

Han takket for prisen, og syntes det var gjevt å få den. Det var også knyttet stor spenning hvem som fikk Frivilligprisen 2021. At den prisen gikk til de frivillige ved skolelunsjen ved Halsa barne– og ungdomsskole, virket det som alle i salen var enige i. På vegne av alle takket Solvår Skogen Sæterbø for prisen.

Liv Kristin Foss, Magnhild Jensen, Aase Fjærli, Brynhild Gujord, Guri Sæter, Gerd Botten, Solvår Skogen Sæterbø, Liv Stamnes, Ingunn Brøndbo, Juanita Møkkelgård, Merete Sinnes, Gunn Eli Lervik, Karin Bjerknes, Jorunn Otnes Seter, Bente Søpstad, Gunn Aafarli og Svein Grødahl er «Lunsjgjengen», som hver skoledag sørger for at elevene får servert lunsj på skolen. Det går på omgang, og hver dag er de alltid to sammen. Enkelte uker kan de være der to ganger. At elevene setter pris på dette, er det ingen tvil om.

Det gjør også Heim kommune. Foruten blomster og diplom, fulgte det med en sjekk på 10.000 kroner til begge prisene.

Frivilligsentralene i Heim var arrangør.

Kommentarer til denne saken