Gå til sidens hovedinnhold

Lu­rer du på hvor­for hur­tig­ru­ta ligger helt stil­le i fjor­den? Her får du sva­ret

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere TK-lesere har tatt kontakt for å tipse om at det kan se ut som hurtigruten Fridtjof Nansen har problemer like ved Smøla. – Vi har holdt på slik i hele sommer, sier hurtigrutens pressevakt.

Tirsdag formiddag har flere TK-lesere tatt kontakt med Tidens Krav og tipset om at det kan se ut som at Hurtigruten MS Fridtjof Nansen har problemer mellom Tustna og Smøla.

– Ikke snakk om noen dra­ma­tikk

Ski­pet ligger stil­le og er om­gitt av fle­re and­re bå­ter, er mel­din­gen fra de uro­li­ge tip­ser­ne, og kan for øv­rig be­kref­tes av Maritime traffic sin di­gi­ta­le over­sikt. En te­le­fon til pres­se­vak­ta til Hur­tig­ru­ten av­slø­rer at det er langt fra dra­ma­tisk det som skjer ute på van­net.

– MS Fridt­jof Nansen er på ekspedisjonscruise langs norskekysten fra Hamburg, og her er det snakk om helt vanlig drift for en slik seiling. De set­ter ut små tenderbåter som sei­ler rundt i om­rå­det, så det er en del av opp­le­vel­sen som de rei­sen­de får, forklarer pressevakt Tarjei Kramviken.

MS Fridtjof Nansen er det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip, og skal ifølge omtalen på Hurtigrutens egen hjemmeside utforske noen av verdens mest spektakulære destinasjoner. Skipet er nesten identisk til søsterskipet MS Roald Amundsen.

– Vi har seilt ekspedisjonscruise langs norskekysten i hele som­mer, sier Kram­vi­ken.

Kommentarer til denne saken