I 08-tiden lørdag morgen anløper ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Storkaia i Kristiansund. Skipet skal ligge fram til klokken 14, og dette markerer starten på hovedsesongen for cruise.

Kristiansund og Nordmøre Havn IKS opplyser at det er rundt 100 tyske gjester om bord i det 126 meter lange skipet, sammen med et omtrent like stort mannskap.

Seilasen har gått fra Hamburg, og «World Voyager» kommer til Kristiansund fra Geiranger. Det skal videre til Reine i Lofoten.

«World Voyager» har vært i Kristiansund tidligere. Da skipet var her i august i fjor, var det en stor begivenhet: Det var det første cruiseanløpet siden mars 2020, etter at koronapandemien satte en bråstopp for all cruisetrafikk til landet.

«World Voyager» kommer tilbake to ganger til i år, 15. juni og 1. august.

– Nå starter cruisesesongen for alvor, og vi forventer rundt 20 anløp i hovedsesongen mai til september. Vi har fått en del kanselleringer, men også noen nye anløp, og det kan bli flere endringer framover, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

havneselskapets nettsider ligger en oppdatert oversikt over cruiseanløp på Nordmøre.

Kvernes stavkirke er blant severdighetene som står på rederiets utfluktsprogram under oppholdet på Nordmøre. Driftsansvarlig Ann Kristin Sørvik forteller i en pressemelding at de venter to grupper med cruisegjester lørdag formiddag.