Look to Kristiansund!

De får det til i Kristiansund! Arena Nordvest er en fantastisk kunstishall, mener ålesunderen Lars W. Ask.

De får det til i Kristiansund! Arena Nordvest er en fantastisk kunstishall, mener ålesunderen Lars W. Ask.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skøytesesongen i Ålesund og omegn kom tidlig i gang, primo november. Herlig stålis på små vann ble frydefullt benyttet. Dessverre varte gleden bare noen få dager. Hva så? Jo, da drog jeg til Kristiansund, tjohei. Der har initiativrike innvånere klart det kunststykket å reise en stor og funksjonell kunstishall, Arena Nordvest, ferdig høsten 2018. Selve isflata var ferdig noen år tidligere. I dag framstår hallen som en flerbrukshall med hurtigløp 400 m, kunstløp, ishockey og to curlingbaner. Ei stor isflate for barn og voksne til fri leik og moro hører også med. Sliping av skøyter er mulig, samt leie og kjøp av skøyter. En liten kafeteria har både vafler og kaffe.

Så vidt jeg vet, er det bare Hamar (Vikingskipet), Stavanger og Bjugn som har liknende stor ishall. Store byer som Oslo, Bergen, Trondheim – og Ålesund – har ikke. Hvordan har så Kristiansund fått til noe så stort? Dersom jeg har forstått dette riktig, er hovedgrunnen entusiasmen til medlemmer i Idrettslaget Braatt. Der kan de tydeligvis mer enn hodefall og flygende mare. Herligheten har kostet ca. 50,5 millioner, og idrettslaget har vært flink til å få med seg gode bidragsytere i Kristiansund kommune, fylket, STUI, bank og andre sponsorer. Gjennomføringskraften har vært stor og får meg til å tenke på dikterens bevingede ord: «Tenke det, ønske det, ville det med, men gjøre det! Det skjønner jeg ikke.» I.L. Braatt har gjort det, og jeg tenderer til å være nesten stum av beundring for det ildsjelene sammen med økonomiske støttespillere har fått til. Igjen, look to Kristiansund!

Skøytehallen åpner dørene for barna

Tidlig vinter i ishallen

Hva så med skøyteaktivitet i Ålesund? Her er vi nok avhengige av det den frie natur kan by på. De fleste vintrer blir det da med noen få isdager. Tidens klima tillater vel heller ikke sprøyting av plasser og baner, slik kommunen med parksjef Njål Bele i spissen gjennomførte i 1960- og 1970-årene, blant annet på Utstillingsplassen og Aksla stadion. Et lite forslag til kommunen har jeg likevel. De to største dammene på Aksla bør utvides og gjøres grunnere, 20 – 30 cm. Da vil isen legge seg raskt – og forholdene vil være trygge. – Mitt store ønske er selvfølgelig en skøytehall a la den i Kristiansund.

Kristiansund ja. Kan ikke avslutte uten å legge til at byen også byr på andre kjekke opplevelser, som f.eks. badeland og opera (operauker t.o.m. 15. februar). Årets forestilling, «Turandot», er den beste jeg har opplevd der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken