Politiet på Aure og Smøla skriver på sine facebooksider om en SMS som mange skal ha fått den siste tiden.

– De siste dagene har mange mottatt denne SMS-en som angivelig kommer fra namsmannen. Dette er et svindelforsøk og du skal ikke trykke på lenken, skriver politiet.

Mottakeren blir informert om at man har en utleggssak som ikke er besvart, og at namsmannen vil høre fra deg. Man blir deretter oppfordret til å klikke på en lenke. SMS-en avsluttes med «Vennlig hilsen Namsmannen».

– Slike svindelforsøk kan framstå som troverdige, mens denne SMS-en er skrevet på dårlig norsk. Det er også alltid lurt å se nøye på URL-en, eller lenken. Lenken i denne SMS-en ser mistenkelig ut og leder til en nettside som har som formål å stjele personlig informasjon, skriver politiet.

Tidens Krav har skrevet om flere svindelsaker på Nordmøre, blant annet om Liv Randi Draugedalen som fikk en SMS fra noen som utga seg for å være fra Kredinor. I meldingen sto det: «Vi har sendt et eller flere brev til din postkasse på «Min Side». Du kan logge deg inn via lenken nedenfor» – ganske likt meldingen som nå sendes rundt fra «namsmannen»

– Vær alltid kritisk til lenker du får tilsendt på mail eller SMS. For å sjekke om du har utleggssak eller forliksrådssak kan du selv logge inn på «Mine saker» på politiets nettsider, informerer politiet.