AK fortsatt på topp etter borteseier

Even Gustad ble matchvinner for AK fredag kveld. Bildet er tatt i en tidligere kamp.

Even Gustad ble matchvinner for AK fredag kveld. Bildet er tatt i en tidligere kamp.

Artikkelen er over 4 år gammel

Holdt unna da Eidsvåg presset mot slutten.

DEL

Fredag kveld ble det spilt fire kamper i 4. divisjon. Averøykameratene møtte Eidsvåg på bortebane, og kunne dra hjem med 1-0-seier og tre poeng.

Kampens eneste mål ble scoret av Even Gustad et kvarter ut i 2. omgang.

- Vi spilte godt i halvannen omgang. Vi leverte bra fotball, og jeg er meget imponert over gutta, sier AK-trener Vidar Vassgård etter kampen.

Spenning mot slutten

- Etter målet måtte Eidsvåg fram, og det ble sjanser begge veier. Vi kom på kontringer og var alene med keeper flere ganger, og burde ha avgjort kampen. Det ble litt spenning på slutten da de slo langt og det ble dueller i boksen, men vi holdt unna. Det var fullt fortjent, sier Vassgård.

AKs mål kom ved at Even Gustad ble spilt gjennom og kom inn fra høyresiden. Han vant duellen med Eidsvåg-keeperen, og kunne sette inn det som viste seg å bli vinnermålet.

Averøykameratene beholder dermed førsteplassen på tabellen i 4. divisjon, men Vassgård vil ikke være med på at det lukter opprykk ennå.

- Vi får ta kamp for kamp. Vi har en del folk borte, men vi er stabile til tross for store utskiftninger, sier han.

- Godt å være sunndaling

En utfordrer i toppen er Sunndal, som fredag slo Frei 3-0 i Kristiansund. Det sto 0-0 til pause, men i 2. omgang viste sunndalingene at det var de som ville mest.

Det gikk bare fem minutter av omgangen før Kristian Danielsen satte inn 1-0 til bortelaget. Øystein Reiten doblet ledelsen sju minutter senere, og Erik Ruud Ramsli fastsatte sluttresultatet til 3-0 noen minutter før slutt.

- Det var godt å være sunndaling i dag, sier Sunndal-trener Rune Ledal til Aura Avis.

Han hadde flere sentrale spillere tilbake på laget.

- Det var en trygghet å få disse tilbake. Det gjorde at vi i tillegg hadde en slagkraftig benk med friske spillere å sette innpå, sier Ledal.

Tett lokaloppgjør

Eide/Omegn slo Elnesvågen 4-2 i et tett og jevnt lokaloppgjør på Eide kunstgressbane. Kai Sildnes, Stig Roar Søbstad (2) og Torbjørn Sildnes scoret målene for hjemmelaget.

- Vi burde scoret etter to minutter, men i stedet var det Elnesvågen som scoret på et sinnsykt langskudd. Kampen bølget mye, og Elnesvågen hadde en stor sjanse til å gå opp til 2-0, forteller Eide/Omegn-trener Tor Ingar Storvik.

Eide/Omegn utlignet til 1-1 ti minutter før pause, og styrte 2. omgang. Laget gikk opp til 3-1, og ble da kanskje for komfortable.

- Vi hadde brukbar kontroll, og fikk noen overganger som vi burde ha utnyttet bedre. Elnesvågen reduserte til 3-2, og da var vi nok ikke kyniske nok. Men vi punkterte kampen med 4-2, sier Storvik, som er tilfreds med tabellsituasjonen.

- Nå har vi heng på Eidsvåg som ligger to poeng over, og vi har fått en stor nok luke ned til Elnesvågen, sier han.

Vestnes Varfjell slo Midsund 5-2 i den siste kampen i 4. divisjon fredag (det ble ikke 3-3, som TK skrev tidligere).

Surnadal møter Åndalsnes på Syltøran lørdag.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags