Lover glød og innsats

Vikar: KBK-trener Per Eirik Bentz har stor tro på seier mot Lillehammer lørdag.

Vikar: KBK-trener Per Eirik Bentz har stor tro på seier mot Lillehammer lørdag.

Artikkelen er over 7 år gammel

Få lag i 2. divisjon er mer spillende enn Kristiansund Ballklubb. Nå skal det gå mer rett fram og ting skal gjøres enklere.

DEL

KBK-spillerne har Geir Midtsian-stilen i ryggmargen. I fem år har det handlet om ballbesittelse og tro på egne ferdigheter.

Lørdag skal ting gjøres litt annerledes. Lillehammer er første oppgave for «nye» KBK.

Per Eirik Bentz og Torgeir Fredly har tatt over som trenere etter at Midtsian sa takk for seg mandag denne uka. Duoen er innstilt på å gjøre en god jobb så lenge de får lov.

Det er nemlig helt på det rene at nordmørsklubben søker en annen løsning på sikt. Leder Terje Wiik og sportslig ledelse jobber i tett dialog med Molde for å finne ny trener.

Petter Rudi skal være førstevalget, men ingen ting er avklart. Wiik håper brikkene faller på plass i løpet av helga.

Etter det Tidens Krav erfarer, har Rudi veldig lyst til å bli KBK-trener. Spørsmålet er om han kommer i løpet av året. Det virker mer sannsynlig at den tidligere landslagsspilleren er på plass først til neste sesong.

Eget fokus

Bentz og de andre vikarene vet ikke mer enn det som har kommet fram i media. De har sitt eget fokus på å gjøre det best mulig mot Lillehammer.

– Vi har fokusert på spilleglede og spill i lengderetning denne uka. Spillerne har stått fram og virkelig jobbet for å løfte seg, sier Bentz.

– Vi har utfordret gutta på å gå i seg selv. Det er liten tvil om at vi alle har et ansvar for hva vi selv bidrar med, sier Bentz, som ikke er nervøs før han skal i ilden som hovedtrener.

– Nei, nei. Men det er klart jeg er spent. Dette er annerledes for meg og Torgeir enn tidligere.

Snakker ikke opprykk

Publikum i Kristiansund får blant annet se Jan Roger Angvik i KBK-drakt igjen lørdag. Sunndalingen har vært god på trening de siste dagene. Han får en fri rolle i et offensivt system.

Tor Erik Torske og Mahmoud El Haj skal også være med lengst framme. Det er offensive toner fra det nye KBK-regimet.

– Tidligere har vi slitt litt med å få nok folk med framover. Vi ønsker flere inn i boks og flere som er med og angriper. Det håper jeg vi kan vise mot Lillehammer, sier Bentz.

Kristiansunderne er åtte poeng unna tabellteten. Ingen i KBK snakker om opprykk lenger. Det er kamp for kamp som gjelder.

– Det handler kun om å slå Lillehammer, sier Bentz.

Vil være med

Han ønsker heller ikke å snakke om den pågående trenerjakten. Han mener det er feil å kommentere både navn og prosess. Han har tillit til at klubbledelsen finner en god løsning.

Både Per Eirik Bentz og Torgeir Fredly har kontrakter som går ut i år, men begge blir gjerne med videre.

– Jeg har fått signaler om at jeg har ønsket med i en eller annen rolle også neste sesong. Det har jeg lyst til. Mitt første år i KBK har gitt mersmak, sier den 43 år gamle gymlæreren.

Treneren håper at publikum kjenner sin besøkelsestid. Det har vært glissent på tribunen i de siste kampene.

– Vi trenger all den støtte vi kan få. I fellesskap skal vi gjøre at dette blir bedre enn det har vært, sier Bentz og frir til kristiansunderne om å komme seg på kamp.

Artikkeltags