Knepent KFK-tap i toppkampen

KFK spilte seg til en del farlige cornere på tampen, men uten å få inn 1-1 Her er det Jan Roger Angvik og David Dome (bak) som er i duell med Brattvåg-keeperen.

KFK spilte seg til en del farlige cornere på tampen, men uten å få inn 1-1 Her er det Jan Roger Angvik og David Dome (bak) som er i duell med Brattvåg-keeperen.

Artikkelen er over 4 år gammel

(KFK - Brattvåg 0-1) Lagene hadde hver sin omgang i toppoppgjøret i 3. divisjon, men bare Brattvåg greide å score.

DEL

Det var et oppgjør mellom nordmørsk dugnad og sunnmørske investorer på Kristiansund stadion, bemerket KFK-formann Erik Pettersen før kampen. Han hadde tatt jobben i speakerbua.

- Vi møter divisjonens beste lag som pøser på med millioner for å klare det, og vi kommer med det vi har, og jeg synes vi står fryktelig godt, sier KFK-trener Thorry Aakenes.

- Vi spiller en veldig god førsteomgang, og de setter sjansen sin i andre. Det er helt greit, de vinner fortjent. De som vinner mot oss her, de fortjener å rykke opp, sier han.

Brattvåg var et lag som åpenbart likte å spille gjennom midtbanen. KFK hadde like åpenbart gjort hjemmeleksa si. Anført av en drivende Anders Havneraas på midten dekket KFK de fleste rom og tvang serielederen ut av den trygge stilen i 1.omgang.

- Vi hadde en god kampplan, og jeg var veldig fornøyd slik som vi lå i førsteomgangen, sier Aakenes.

Toppscorer Jan Roger Angvik var farlig frampå flere ganger i 1. omgang. Først kom han seg foran stopperen på et framspill og fikk headet over keeper, men headingen ble dessverre for løs. Ytterligere to ganger fikk han løsnet skudd fra til dels trengte posisjoner, men begge ganger sto Brattvåg-keeperen i veien. I tillegg sto Angvik for forarbeidet på venstresiden ved flere anledninger, men det siste avgjørende trekket holdt ikke samme kvalitet.

- Vi visste på forhånd at Brattvåg har store stoppere som er tunge i lufta. Det var derfor ikke mye mening i at vi la inn i høyden. I stedet satset vi på å spille fri hverandre langs bakken, og vi hadde jo en kjempesjanse i førsteomgangen da Jan Roger klinket til, sier KFK.-treneren.

Etter pause ble det stadig tyngre for KFKerne å stå i mot. Periodevis anført av eks-KBKer Simon Tomren hadde  Brattvåg mye ballen, dog uten å spille seg til de helt klare målsjansene.

Etter 74 minutter lyktes Brattvåg imidlertid å få sendt av gårde et hardt skudd nede i høyre hjørnet for KFK-keeper Sondre Mehus Lekve. Han reddet sterkt, men måtte konstatere at Brattvågs Didrik Knutsen Fløtre var før lagkameratene på returen.

Mot slutten kastet KFK innpå flere unge, friske bein for å skaffe en utligning. Samtidig kom Jan Kristian Sørli lenger opp i banen på sin kant, der sunnmøringene måtte gi flere cornere for å demme opp for den tekniske unggutten. KFK fikk et visst trykk, dog uten at de var særlig nær 1-1.

- Hva er forskjellen på topplaget og KFK, Aakenes?

- Brattvåg er veldig komplette, mister de en så kjøper de en. Det er kvalitet i laget, og de har typer som er tunge og vonde å spille mot i begge ender, sier KFK-treneren.

Om lag 50 tilskuere fikk med seg oppgjøret, som var noe skjemmet av dømmingen - ikke så mye fra dommer Per Iver Skrøvseth som alle spillerne på banen som skrek og bar seg og ville ta over dømmingen.

Her er tabellen i 3.divisjon.

Artikkeltags