Gå til sidens hovedinnhold

KBK slo seriemesteren

Artikkelen er over 9 år gammel

Vant 2-1 på Idrett.

Kristiansunderne hadde få problemer med å slå fjorårets eliteserievinner på Idrett mandag kveld.

KBK hadde stålkontroll i forsvar i førsteomgangen. Ole Gunnar Solskjærs menn skapte knapt nok en sjanse de første 45.

- Vi har trent mye på det defensive de siste to ukene. Det var veldig gledelig å se at gutta greide å ta med seg det inn i kampen, sa KBK-trener Geir Bakke etter sesongoppkjøringens første kamp.

Samtidig som de var gode defensivt, skapte også kristiansunderne mye bra offensivt. Andreas Rødsand var nær ved å sende blåtrøyene opp i ledelsen på et skudd fra utenfor sekstenmeteren etter 20 minutter, men ballen strøk tverrliggeren og gikk over.

33 minutter ut i kampen fikk hjemmelaget nettsus. Marius Neergaard så at Molde-keeper Elias Valderhaug stod langt ute, og fyrte av et skudd fra drøyt 20 meter. Ballen suste i mål, til stor jubel for drøyt 500 tilskuere som hadde tatt turen til Idrett i det flotte, men kalde vinterværet.

KBK ledet 1-0 til pause.

Verken KBK eller Molde vartet opp med festfotball de siste 45.

20 minutter før slutt raget Andreas Hopmark høyest inne i feltet etter en corner og stanget inn 2-0. Fem minutter senere plukket Simon Markeng opp en retur og reduserte for moldenserne.

Det endte - fortjent - 2-1 på Idrett.

Her kan du lese kampreferatet.

Godt inntrykk

KBK testet en ny keeper i mandagens kamp. Svenske Peter Rosendal, som er høyaktuell som KBK-spiller etter at Roger Berntzen har signalisert at han ikke vil satse for fullt i år, leverte en god kamp mellom stengene for KBK.

- Forhåpentligvis blir han med og trener med oss hele denne uka. Det er skummelt å basere en spillers ferdigheter på bakgrunn av 90 minutter, men det vi fikk se i dag var veldig positivt, sa Bakke.

KBK prøver svenske

Les hva Ole Gunnar Solskjær sa etter kampen i tirsdagens papirutgave.