1.200 får sitte under tak

Øivind Holten og Kjetil Thorsen viser tegninger som gir en illustrasjon på hvordan Kristiansund stadion blir seende ut neste år.

Øivind Holten og Kjetil Thorsen viser tegninger som gir en illustrasjon på hvordan Kristiansund stadion blir seende ut neste år.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KBK har fått prislappen på hva det vil koste å få bedre stadionfasiliteter.

DEL

Fotballklubben i Kristiansund har gått i forhandlinger med den lokale entreprenøren Strand & Stubø for å lande en avtale som sikrer spillere og publikum en ny hverdag neste år.

– Vi blir nok enige, sier prosjektleder Øivind Holten.

Økte priser

Det skal bygges et servicebygg på 40 ganger 13 meter i én etasje. På taket skal det være filmplattform og kommentatorplasser for radio og tv.

Prislappen er 11 millioner kroner. For denne prisen vil 500 tilskuere få tak over hodet.

KBK har mål om å bygge slik at hele langsiden mot grusbanen til KFK kommer under tak.

– Da øker nok prisen til rundt 13 millioner, men det vil også gi større inntekter, sier Holten.

Daglig leder Kjetil Thorsen og de andre lederne i KBK er på oppløpssiden for å finansiere byggetrinn 2 på Kristiansund stadion.

Nytt stadionnavn

Ifølge Holten vil sitteplasser på hele langsiden i praksis betale seg selv på grunn av økte priser på sesongkort når fasilitetene blir bedre.

I sum vil da 1.200 mennesker sitte med tak over hodet.

– Ingen vil nok være helt tørre hvis det regner og blåser kraftig fra sørvest, men et stadion med tak gir en helt annen opplevelse for publikum, sier Holten.

Foreløpig er det ikke planer om å bygge tak over langsiden på motsatt side eller på tribunen bak det ene målet, men på sikt har KBK en ambisjon om at alle tilskuere skal få tak over hodet.

Deler av bygget vil være berettiget til å få spillemidler, men det meste må finansieres med låneopptak.

Inntekter fra salg av stadionnavn vil inngå som en del av finansieringen.

Det er ventet at KBK i nær framtid presenterer en avtale som vil gi Kristiansund stadion nytt navn og klubben nye inntekter.

Salg av tribunenavn og øvrig støtte fra næringslivet inngår også som en del av finansieringen.

Artikkeltags