Gå til sidens hovedinnhold

Løgner rundt ruspolitikken

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En kort kommentar til Dordi Boksasps innlegg vedr. ruspolitikken.

Aller først, kudos til frk. Boksasp for et meget klokt innlegg, det er moro å se at det finnes ungdom som har et klart syn på rusproblematikken.

Når Unge Venstre, Unge Høyre og FrpU har som punkt nr. 1 på sitt program å legalisere cannabis/hasj, er det behov for motargumenter. Jeg har jobbet med rusmisbrukere siden 1966 og kjenner de ulike rusmiljøene ganske godt.

At cannabis/hasj ikke skaper avhengighet, at en kan slutte akkurat når en ønsker, at det ikke fører til bruk av sterkere stoffer osv. er en grusom løgn som alle heroin- og kokainbrukere o.a. kan bekrefte. Jeg har pratet personlig med hundretalls av dem, på de ulike institusjonene jeg jobbet på både i Sverige og Norge, som «tilkallings-kamerat» for de innsatte i Oslo Kretsfengsels Ungd.avd. osv.

Les også

Skal vi ha ein ruspolitikk som gjere det enklare å byrje med narkotika?

Les også

Rusreforma: For alle som brenn for fellesskap og menneskeverd

Les også

Avkriminalisering er ikkje svaret

Les også

Venstres rusreform redder liv

Les også

Rusreformen: Hjelpe ─ ikke straffe

Jeg har også sett og opplevd problemet i USA , Ecuador og Paraguay, et økende antall dropper ut av skolen. Ut til det som nevnte ungdomspartier kaller frihet. Frihet til å bli sittende i hasjtåka og synge: «The answer is blowing in the wind».

Til Senterungdommen i M & R: Lykke til på den kursen dere har satt !

Kommentarer til denne saken