Løgner og geriljakrig

Rasmus Rasmussen har sammen med Bjørn Guvåg skrevet leserbrev om omkamp.

Rasmus Rasmussen har sammen med Bjørn Guvåg skrevet leserbrev om omkamp. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lars Valderhaug antyder fortsatt at jeg farer med løgn når jeg påviser at det tok omlag ett år fra Bunadsgeriljaen ble møtt med kritiske spørsmål fra flere journalister om den egentlige agendaen, til de endelig åpent innrømmet at den egentlige målsettingen var en omkamp om fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal. Jeg har tidligere vist til flere linker som dokumenterer dette. Valderhaug nevner ikke disse, men hevder isteden jeg driver en patetisk kamp mot Bunadsgeriljaen på et syltynt konspiratorisk grunnlag. Tror Valderhaug det bare er meg som tviler på om de som har gitt sin støtte til Bunadsgeriljaen, også slutter opp om omkampen for å stoppe byggingen av et nytt sykehus, som Bunadsgeriljaen først etter ett år endelig innrømmet? Hvis ikke har man jo oppnådd støtte på falske premisser.

Valderhaug fortsetter sin tirade og hevder at jeg og noen læresvenner opptrer som nettroll og forgifter forholdet mellom Nordmøre og Romsdal, og fyrer opp under den giftige fogderistriden. Er dette et eksempel på hva han selv beskylder meg for, å utvide temaet for debatten? Jeg har i det minste forsøkt å holde meg til Bunadsgeriljaen og sykehussaken. Fogderikrigen der Nordmøre ønsker å kaste loss til Trøndelag påvirker ikke helseforetakene og sykehussaken. Å klargjøre dette kan være med på i hvert fall å dempe fogderistriden, som jeg selvfølgelig ønsker skal legges død. Da må holdninger som «my way or no way» lukes bort, slik Kristiansund og Nordmøre Næringsforum sier. Slike holdningen er ikke begrenset til fogderistriden, Bunadsgeriljaens sykehuskamp er også et slikt eksempel.

Valderhaug viser til et innlegg han selv skrev i fjor, som et svar på et innlegg hvor jeg allerede da hadde hevdet at Bunadsgeriljaens agenda var å stoppe byggingen av et nytt sykehus. Mitt tilsvar den gang kan leses her: https://www.tk.no/meninger/snr/fodeavdelingen/svar-til-lars-valderhaug/o/5-51-684010 Nå har tiden vist at jeg hadde rett i min påstand i fjor angående Bunadsgeriljaens agenda, de ønsker å stoppe byggingen av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal.

I krig er det første offeret alltid sannheten. Om Valderhaug ønsker en meningsfull meningsutveksling bør han holde seg til saken, og forsøke å svare på mine momenter i mitt forrige tilsvar. - Var oppslutningen om Bunadsgeriljaen uavhengig av at man drøyde et år med å avsløre den egentlige agendaen om å stoppe byggingen av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal? Eller var dette omdømmebygging for å skaffe seg økt sympati og oppslutning, slik også flere journalister tidlig antydet? - Valderhaug etterlyser konstruktive løsninger. Er det en konstruktiv løsning å forsinke et nytt sykehus med enda 10 nye år, slik Bunadsgeriljaens ønske medfører? - Er det en konstruktiv løsning at bystyret i Kristiansund nå har begynt å samarbeide med helseforetaket igjen om innholdet av et DMS i Kristiansund, nå kalt SNR Kristiansund? Helseforetakets forslag til konstruktive løsninger kan bl.a. leses her: https://www.tk.no/sykehuset-i-kristiansund-skal-drive-med-tilbudet-ogsa-etter-at-nybygget-pa-hjelset-er-tatt-i-bruk/s/5-51-880671

Om Valderhaug ikke ønsker å besvare disse punktene, så bør denne diskusjonen avsluttes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken