Løgn, utelatelser og konstruktive løsninger

Den nye skissen av SNR på Hjelset - datert 26.mars 2020

Den nye skissen av SNR på Hjelset - datert 26.mars 2020

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I sitt tilsvar til meg «Løgn eller sanning» sier Lars Valderhaug han forstår at om man skal opprettholde sykehuset i Kristiansund, så kan man ikke samtidig ha et fellessykehus for Nordmøre og Romsdal på Hjelset. Han mener at Bunadsgeriljaens kamp for å stoppe byggingen av dette sykehuset har vært åpen, og at det ikke har vært noen skjult agenda omkring dette målet. Her er nok Valderhaug og jeg av ulik oppfatning, jeg har tidligere referert fra avisartikler som viser at dette målet ikke alltid har vært like klart. Det er ikke sikkert at de som opprinnelig ga sin støtte til Bunadsgeriljaen slutter opp om den omkampen Bunadsgeriljaen først etter ett år endelig innrømmet.

Valderhaug tar så utgangspunkt i mitt utsagn: «Det er også blank løgn om noen skulle hevde at det ikke vil medføre store forsinkelser å omgjøre beslutningen om å bygge et fellessykehus for Nordmøre og Romsdal, og isteden fatte en ny beslutning om å kun bygge et lokalsykehus for Romsdal.» Valderhaug utelater å ta stilling til problemet, isteden forsøker han å avlede debatten og hevder at dette er kverulering.

Valderhaug avslutter med å foreslå at man bør lete etter konstruktive løsninger. Å stoppe byggingen av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal innebærer at en må omgjøre helseminister Støre (Ap) sin beslutning fra 2012 om dette fellessykehuset. En ny beslutning må følge de prosedyrer og regler som gjelder, noe også en helseminister må. Det betyr enda en utsettelse lik den forrige, som har vart i omkring 10 år. Dette vil være konsekvensen om Bunadsgeriljaens ønske om å stoppe fellessykehuset innfris. Dette er ingen konstruktiv løsning.

Denne sykehuskrigen som Bunadsgeriljaen fører er et skremmende tydelig eksempel på at mange i Kristiansund ettertrykkelig etterlever mottoet «vi gir oss aldri». Men Kristiansund og Nordmøre Næringsforum sier eksempelvis: «Holdninger som «my way or no way» må lukes bort.» https://www.tk.no/vi-ma-lare-av-kbk-kulturen-og-legge-fogderistriden-dod/o/5-51-853171

Flere har innsett at et kritisk lys på egne rekker kan være opplysende: «I alle saker synes kommuneledelsens Plan A å være å kjøre på med overdreven tro på egne argumenter og ferdigheter kombinert med manglende forståelse for motpartens motiver og argumentasjon. Det hele sauses inn i arroganse og inkompetanse. Når plan A ikke lykkes, tas plan B i bruk: fakkeltog, endeløse facebook-skriblerier, rettssaker som tapes (gjerne i to instanser) og å skylde på alle andre (regjeringa, Molde, fylket osv osv)». https://www.tk.no/lokaldemokratiets-grunnstoting/o/5-51-816715

Heldigvis ser det ut for at det er slutt på den tid alle lot seg lokke ut i Bunadgeriljaens minefelt. https://www.tk.no/geriljakrigere-snubler-i-eget-minefelt/o/5-51-874574. Nå har nemlig bystyret i Kristiansund endelig begynt å samarbeide med helseforetaket igjen. https://www.tk.no/na-vil-kristiansund-samarbeide-med-helseforetaket-igjen/s/5-51-876450 Hvorvidt Bunadsgeriljaen og Tidens Krav følger opp med like store oppslag og entusiasme som ved bruddet gjenstår å se.

Bystyret i Kristiansund synes omsider å ha innsett at de mest konstruktive løsningene for lengst er foreslått av helseforetaket. Hva med å se til Nordfjordeid – der sykehuset hadde større aktivitet og like mange ansatte, etter at føde og akutt var lagt ned. http://www.smp.no/nyheter/article11601244.ece. Konstruktive løsninger har helseforetaket forsøkt i årevis. Men helseforetaket er blitt overdøvet av retoriske politikere som utbasunerer «Fjern Nye Molde sykehus fra kartet!», eller i harnisk bryter samarbeidet og isteden oppfordrer pasientene på Nordmøre til misbruk av fritt sykehusvalg, vel vitende om at dette vil skade helseforetakets økonomi ytterligere, samt blitt avbrutt av bunadskledde geriljakrigere. Forhåpentligvis vil flere etter hvert innse det samme som bystyret i Kristiansund gledelig vis har forstått.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken