Gå til sidens hovedinnhold

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) døde hjemme i sin bolig på Slemmestad tirsdag 9. mars, melder LO i en pressemelding.

Gabrielsen døde av hjertesvikt, sier politiet til Dagbladet.

– Det er med dyp sorg vi i dag mottok den triste meldingen om Hans-Christian. Mine tanker går nå til kona Trine og datter Camille, samt hans nærmeste familie. Jeg har mistet en god venn, og LO har mistet en ruvende leder som hadde mange års virke foran seg, sier første nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik via pressemeldingen.

– Hans-Christian var en avholdt leder som vil bli husket for sin redelighet og sitt dype engasjement for arbeidsfolk. Han var svært respektert og hadde stor tillit langt utover egne rekker. Hele LO-familien er i sorg, sier Hessen Følsvik.

Det bes om respekt for at familien ønsker ro i denne tiden, poengterer hun.

Gabrielsen ble leder i LO på kongressen i 2017. Han kom opprinnelig fra Fellesforbundet, og var nestleder i LO de fire foregående årene.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier avdøde LO-leder Hans-Christian Gabrielsen var en bauta som brant for solidaritet og rettferdighet.

– Personlig vil jeg si han var en av mine aller nærmeste politisk. Jeg snakket med Hans-Christian seinest lørdag og søndag om arbeidslivspolitikk og politikk, og var i møter med ham to ganger i går. Så det er helt uvirkelig å få nyheten i dag om at han har gått bort, sier Støre.

Kommentarer til denne saken