Gå til sidens hovedinnhold

Lite koselig bobilparkering i Kristiansund

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kristiansund har ei bobilparkering som på ingen måte er koselig, slik jeg ser det de gangene jeg er innom hjembyen. Da bruker jeg å traske mellom Øvrevågen og «by'n». Der har du en ganske bra trafikkert Kranaveien rett bak, som både medfører støy og luftforurensning. Og foran på Gassverktomta går det masse folk begge veier, i tillegg til biler som skal parkere. Ikke mye idyll der, etter min mening.

I Ålesund, hvor jeg bor, ligger bobilparkeringa mye mer skjerma. Der er de ikke mye utsatt for sjenerende trafikk verken fra fotgjengere eller biler, og her har bobilfolket ei mye mer privat sfære. Denne bobilparkeringa ligger ikke lenger unna sentrum enn hva den i Kristiansund gjør.

Her for kort tid siden var jeg i Ålesund vitne til et par som vurderte å kjøre til Kristiansund med bobilen sin for ei helg. De nevnte det for et annet par som også reiser med bobil, og de ble rådet til å ikke reise til Kristiansund fordi bobilparkeringa der var rett og slett utrivelig. Paret fulgte rådet de fikk og fant seg et annet mål for den helga!

Les også

Satser på ny butikk, verksted og dekkhotell: – Jeg liker nye utfordringer

Les også

Satser med ny butikk: – Vi er kommet for å bli

Geografisk i forhold til sentrum og andre fasiliteter ligger jo parkeringa på Gassverktomta glimrende til. Vågen har de senere årene blitt forskjønna og fått flere fine attraksjoner. Men med Kranaveien rett bak og masse folk som passerer helt inn til bobilene blir det likevel utrivelig.

Da er spørsmålet: Finnes det et sted i nærheten som gir samme tilgang til Vågen og sentrum som dagens bobilparkering, men som likevel ligger mer idyllisk til? Svaret er JA!

Den plassen som ble brukt av de som bygde skonnerten Ideal er vel noenlunde av samme størrelse som bobilparkeringa på Gassverktomta? Den plassen ligger skjerma til samt rett attmed sjøen. Kan det bli bedre? Her har Kristiansund mulighet til å få en av de beste bobilparkeringene i landet.

Jeg spiller ballen over til gode krefter i Kristiansund.

Kommentarer til denne saken