Letter på lokale restriksjoner

Ordfører Kjell Neergaard er godt fornøyd med at kommuneoverlege Askill Sandvik kan slippe litt opp på lokale tiltak.

Ordfører Kjell Neergaard er godt fornøyd med at kommuneoverlege Askill Sandvik kan slippe litt opp på lokale tiltak. Foto:

Treningssentre kan åpne igjen.

DEL

Kommuneoverlege Askill Sandvik har i dag, mandag, fattet vedtak om åpning av treningssentre og skøytehall. Det blir kun tillatt med individuell trening.

Vedtaket varer til og med 18. januar.

Det melder kommunikasjonssjef Tore Lyngvær i Kristiansund kommune mandag kveld.

– Situasjonen er nå i bedring lokalt med avtagende smittetall. Det er derfor grunnlag for å lette på noen av de lokale tiltakene. Den nasjonale situasjonen er fortsatt alvorlig med strenge tiltak. Situasjonen vurderes fortløpende, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Bingohaller, bowling, lekeland og badeland må holdes stengt til og med 18. januar. Ordfører Kjell Neergaard er glad for lettelser av lokale tiltak.

– Vi har hatt møte med flere treningssenter i dag for å diskutere vårt forrige vedtak om å stenge de ned. Vi erfarer at sentrene er gode på å følge opp smitteverntiltak, og vi forventer at de følger opp dette nå som vi tillater begrenset åpning, sier ordfører Kjell Neergaard.

Ordføreren påpeker også at treningssentrene har en viktig rolle i et folkehelseperspektiv.

Vedtak i henhold til Smittevernloven § 4.1, mandag 11. Januar 2021

Med hjemmel i smittevernloven § 4.1, gjør kommuneoverlegen følgende vedtak:

Endring i begrensninger i arrangementer og organisert virksomhet

(vedtak 10.01.2021 punkt e.):

Følgende virksomheter holdes stengt i perioden: Bingohaller, Bowling, Lekeland og Badeland.

Treningssenter åpnes for individuell trening. Dette forutsetter at virksomheten har et system for max antall personer til stede satt ut ifra størrelsen på lokalet. Max-antall og system for oppfølging av dette skal skriftlig meldes til kommunen før oppstart.

Gruppetimer er ikke tillatt. Gruppesaler kan åpnes for individuell trening.

Skøytehallen kan holde åpent i åpningstiden, men skal være stengt for trening. Virksomheten må ha et system for max antall personer og skriftlig melde dette tilbake til kommunen før oppstart.

Vedtaket gjelder t.o.m. 18.01.21.

Begrunnelse: Kristiansund har hatt høye smittetall siste tre uker og et alvorlig lokalt koronautbrudd. Situasjonen er nå i bedring lokalt med avtagende smittetall. Det er derfor grunnlag for å lette på noen av de lokale tiltakene.

Den nasjonale situasjonen er fortsatt alvorlig med strenge tiltak. Situasjonen vurderes fortløpende.

Ellers minner Kristiansund kommune om nasjonale vedtak og anbefalinger.

Artikkeltags