Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjon avblåst - far og sønn gjenforent

Nødetatene satte i gang leteaksjon etter at en mann i 60-årene ikke møtte opp til avtalt tid og sted.

Hovedredningssentralen og lokale ressurser startet fredag opp en redningsaksjon etter en mann i 60-årene som skulle møte sin sønn ved Istjønna i Sunndal.

Politiet opplyser at mannen ikke hadde møtt opp som avtalt med sønnen sin.

Frivillige i Røde Kors, Norske folkehjelp og Norske redningshunder ble tilkalt. Redningshelikopter fra Ørlandet og luftambulanse fra Dombås var også i aksjon.

Avsides og dårlig dekning

Området ligger avsides til og et godt stykke opp på fjellet, og politiet opplyste at det kunne ta tid før mannskapene kom seg fram. Det er også dårlig telefondekning i det aktuelle området.

– Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder er i ferd med å samle sine folk for å ta seg fram. Luftambulansen skal være framme ved 12.30-tiden og vil foreta søk, opplyste operasjonsleder Erik Mikalsen til Tidens Krav like før klokken 12.30.

Han fortalte videre at sønnen til den savnede mannen meldte til sin samboer da faren ikke møtte opp til avtalt tid og sted i dag tidlig. Deretter ble politi varslet.

Like etter klokken 13.00 opplyser politiet at mannen i 60-årene er funnet i god behold.

- Den savnede er funnet og er i god behold. Er sammen med sin sønn og de har ikke behov for hjelp. Vi takker for all bistand i forbindelse med oppdraget, skriver politiet på Twitter.

Kommentarer til denne saken